Prijava

Vaša prijava

Kučani startali jači za sedmoricu


Ivica Burić, Nenad Lučić i Drago Banić. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

U nedjelju 29. srpnja 2018. započele su pripreme istočnog županijskog prvoligaša Turopoljca iz Kuča, mjesta nekoliko kilometara jugoistočno od Velike Gorice. Nakon prvog treninga za isti stol sjeli su predsjednik kluba Nenad Lučić (mladi Vjeko mu je sin i ponajbolji prvotimac), trener Ivica Burić iz susjedne Vukovine i članovi IO Drago Banić i Danijel Antolčić. Strateg Burić vodio je momčad i u finišu minulog prvenstva ali Turopoljac nije uspio izboriti željeni viši rang.

Ivica Burić strateg Turopoljca. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

“Nije nam se sve posložilo ali klub vode ljudi koji razumiju sport i nisu to doživjeli kao nekakvu tragediju. Idemo dalje na duge staze bez velikih imperativa ali svjesni da Turopoljac ima sve za jači rang. Dovedeno je sedam novih igrača koji tek trebaju dokazati da su pojačanja. Filip Matek stigao je iz Meštrice, Kristijan Perša Zelengaja, Petar Šoić i Matija Peterlin Poleta Buševec, Josip Sugnetić, Jurica Jambrešić i Mile Anđelić Turopolja te Matej Karlović iz Gorice. Seniorima su priključeni naši juniori Ivan Markulin, Matija Čaić, Vladimir Galeković, Matija Mrkoci, Filip Janković i Ivan Zagorac a od starosjedioca u klubu su ostali Mario Zagorac, Vukadin, Paradžik, Bušić, Šestok, Šeić, Milatović, Vjeko Lučić, Nikolić i Stjepan Rak. Planiramo trenirati tri dana uzastopce pa dan odmora što je šest aktivnosti tjedno uz test utakmicu. Dogovorene su kontra Hrvatskog dragovoljca iz Drenovca i Gradića a 18. 19. kolovoza smo na turniru Mladosti u Obrezini. Još tražimo suparnika za 14. ili 15. kolovoza”– isplanirao je strateg Burić a nadovezao se kratko predsjednik Lučić.

Dio Turopoljca u pogonu, neki su na Jadranu. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

“Posljednje dvije sezone tovarili smo si teret prvog mjesta i nismo uspjeli. Okrećemo ploču. Burić želi raditi na duge staze bez pritisaka i to smo prihvatili. Ako se ipak ukaže prilika, Turopoljac ima sve uvjete za jači rang, od infrastrukture do mladeži (prstići, limači, pioniri, juniori)”– kazao je predsjednik Nenad Lučić.