Prijava

Vaša prijava

Rijeci bodovi Gorici simpatije


U pobjedama i porazima treba biti velik. A Gorica to doista je. “Svaki dan, svaki trenutak je prilika za učenje i prilika za napredak. Nogometni klub Rijeka na čelu sa predsjednikom kluba Damirom Miškovićem sigurno je jedna od najboljih priča u našem sportu i zato se ovim putem zahvaljujemo na gostoprimstvu, ljubaznosti i sportskom prijateljstvu kroz koje smo naučili mnogo i koje će trajati. Samo zajedničkim snagama i kvalitetnom suradnjom možemo svi zajedno napredovat i biti korak bliže najboljima.” Ovaj tekst zahvale HNK Gorice osvanuo je na društvenim mrežama i pobrao simpatije u cijeloj Hrvatskoj, a iz Rijeke je vrlo brzo stigao odgovor kojim se zahvaljuju Gorici na lijepim riječima uz obećanje da će se potruditi da se velikogorički klub vrati sa još ljepšim impresijama iz Rijeke. Ovakva zahvala je i na društvenim mrežama izazvala ne samo simpatije već i podršku novom hrvatskom prvoligašu, a bilo je i simpatičnih komentara poput jednog simpatizera Rijeke koji je biranim riječima nahvalio Goricu: Wade Wilson Ri: Ljudi, svaka Vam čast. Pokazali ste da papirnato “mali” klub može biti ekstremno velik u srcu, zalaganju, korektnosti i ponašanju. Ovo treba biti primjer SVIMA. Sretno i imate simpatije i podršku velikog navijača HNK Rijeke.” Uvjereni smo da će nakon ovakve komunikacije i vjerujemo isto tako dobrog gostoprimstva u našem gradu Gorica na slijedećem gostovanju pobrati nove simpatije na Rujevici i od strane Armade.

I nije nimalo slučajna ovakva komunikacija ova dva hrvatska klubova, jer Rijeka je po mnogočemu vodeći klub HNL-a od organizacije, gostoprimstva, infrastrukture, navijača, a naša Gorica je primjer sportskog poslovanja u regiji i u upravi kluba često naglašavaju kako vole učiti od boljih kako bi i sama Gorica rasla u svim segmentima, a po svemu napisanom i viđenom u Rijeci su doista mogli i učiti, osim što se igrao i nogomet.

Kad smo kod nogometa doista je sretna okolnost da mali klub u svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni može debitirati možda i na najljepšem nogometnom zdanju u Hrvatskoj uzevši u obzir aspekte funkcionalnost, pratećih sadržaja i kvalitete travnjaka. Još uz činjenicu kada igrači po prvi puta istrče pred gotovo ispunjene tribine, srca sigurno kucaju brže, a impresije rastu. I upravo su te impresije u prvom dijelu sigurno i dobro zakočile Goricu da pokaže još više u samom uvodu utakmice, no kako su minute odmicale Gorica je izgledala sve bolje i u konačnici ostavila dojam momčadi koja ima još mnogo prostora za napredak i koja će skupo prodavati svoju kožu u I HNL.

Pobjeda Rijeke je potpuno zaslužena, realno, rezultat je mogao biti za još koji pogodak veći i na jednoj i na drugoj strani, Gorica je imala priliku utakmice kod rezultata 1:0 za Rijeku kada je Zwolinski izbio sam pred vratara Rijeke koji je padom u noge spriječio pogodak, a odbijenu loptu je Maslowski zamalo uputio preko praznih vrata. U Gorici su odmah nakon ove utakmice krenuli sa pripremama za Slaven Belupo. Premijerna prvoligaška utakmica u Velikoj Gorici se igra u subotu 04. kolovoza s početkom u 17:30 sati na našem gradskom stadion, vjerujemo i uz veliku podršku domaćih navijača.