Prijava

Vaša prijava

U Kravarskom kreće program zapošljavanja žena


Ministar rada i mirovinskog sustava mr.sc. Marko Pavić uručio je načelniku Općine Kravarsko Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta „ZAŽELI – Program zapošljavanja žena na području Općine Kravarsko“.

Potpisivanjem i uručivanjem navedenog Ugovora, Općina Kravarsko započinje s provedbom projekta „ZAŽELI – Program zapošljavanja žena na području Općine Kravarsko“ koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalni ured Zagreb i Centrom za socijalnu skrb Velika Gorica.

Projekt „ZAŽELI – Program zapošljavanja žena na području Općine Kravarsko“ je odgovor na povećane potrebe žena, pripadnica ranjivih skupina, kako za edukacijom i stjecanjem novih znanja i vještina, tako i za prilikom za ulazak na tržište rada, a sve s ciljem sprječavanja socijalne isključenosti i smanjenja rizika od siromaštva žena u nepovoljnom položaju, kao i povećanja razine kvalitete života krajnjih korisnika, tj. osoba starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju, koji će biti korisnici usluga pomoći. Predviđeno trajanje projekta je 30 mjeseci.

Cilj projekta je osposobiti i zaposliti 14 žena iz ciljane skupine na razdoblje od 24 mjeseca, koje će skrbiti o minimalno 70 krajnjih korisnika.

Očekivani rezultati projekta:

  • Zaposleno i osposobljeno 14 nezaposlenih žena
  • Pružena briga za 70 krajnjih korisnika
  • Zaposlene 2 osobe u svrhu provedbe projekta.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.448.600,00 HRK od čega EU sufinancira najviši mogući iznos od 2.448.600,00 HRK.