Prijava

Vaša prijava

Doveli desetoricu za porast optimizma


Sinoć (srijeda 1. kolovoza) je istočni županijski prvoligaš Jelačić iz Vukovine započeo pripreme za novu sezonu. Igrače i trenera Marina Rakuljića dočekali su članovi Uprave u kojoj je predsjednik Boris Marković, dopredsjednici Tomislav Čižmarević i Damir Rogan (ujedno i sportski direktor), tajnik Mario Karapandžić, član IO kluba Mario Karaula a bili su tu i predstavnik momčadi Saša Matejčić te vrijedni domar Josip Petrac.

Trener Rakuljić, dopredsjednici Čižmarević i Rogan te Saša Matejčić. Foto: Mato Pvaiša/cityportal.hr

Direktor Rogan odmah na početku naglasio je optimizam ali i čvrst ostanak na zemlji.

“Doveli smo 10 novih igrača: vratara Juricu Kompesa (Dinama Jakovlje, živi u susjednom Rakitovcu), Zlatka Relotu (Šparta Elektre), Gorana Heraka (Špansko), Antonija Prizmića (Inter Zaprešić), Duje Limića (Sloge Gredelj), Josipa Matića (povratnik iz Njemačke), Ivana Smoka (Austrija), Stjepana Belčića (Meštrica) te Adrijana i Darija Škrleca (oba iz Rugvice) ali ne mislimo se razbacivati bombastičnim najavama. Optimisti jesmo a protokom vremena vidjet će se naše mogućnosti.

Od starosjedioca na popisu su Kruno i Krešo Šipušić, Feljan, Kovačević, Hrkovac, Jambrečina, Lalić, Zovko, Debijađi, Zlodi, Jurišić, Horvat, Cvek-Šekuljica, Nikić, Vrban, Miletić, Šandor, Srbelj, Karlović, još uvijek ozlijeđen Damir Matković i naš kapetan povratnik nakon ozljede Josip Matejčić. Otišli su Domagoj Gmižić (Dinamo Hidrel) i Slaven Šokčević (Sava Zagreb)”– otkrio je Damir Rogan a nadopunio ga trener Marin Rakuljić.

Jelačić na prvom okupljanju. Foto: Mato Pvaiša/cityportal.hr

“Neki od gore spomenutih još su na moru, što je i razumljivo za amatere. Postepeno će biti kompletiranje a na svakom pojedincu je da se radom nametne jer nas ima podosta i neki će sigurno otpasti. Dogovorili smo test utakmice protiv Mladosti Buzin, Šparta Elektre a i na turniru smo u Mičevcu.”

Direktor Rogan želio je na kraju posebno istaknuti školu nogometa. “Među rijetkima smo u šestom rangu koji imaju pet selekcija mladeži. Mlađi i stariji pioniri te kadeti napredovali su u 1. ŽNL a kvalitetni su i limači te prstiči”– zaključio je prvi čovjek Jelačića za sportska pitanja.

Vrijedni domar, Josip Petrac. Foto: Mato Pvaiša/cityportal.hr