Prijava

Vaša prijava

Građanima starijim od 50 godina edukacija ili asistent koji će ih voditi kroz digitalno doba


Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo je potporu od 50 tisuća kuna Centru za kvalitetu života ‘Forum 50+‘, za obrazovanje ljudi starijih od 50 godina u području informacijskih tehnologija. Predsjednik Udruge Ivan Svetopetrić kaže kako se jednokratnom podrškom povećavaju ljudski i tehnički kapaciteti Foruma 50+ u svrhu digitalnog uključivanja većeg broja starijih osoba.

Njima će se omogućiti edukacija ili će im se dodijeliti asistent za plaćanje obaveza (Banking), korištenje platforme E Građanin (uprava, pravosuđe, MUP, javno savjetovanje), komunikaciju sa liječnikom obiteljske medicine, naručivanje i predbilježbe specijalističkim pregledima, dostupnost medijima i komunikacije s obitelji i prijateljima.

“Zbog brzog razvoja informacijske tehnologije, na koje se uvelike oslanja društvo, dogodio se veliki nerazmjer između poslovnih vještina koje se danas traže i vještina koje su starije osobe usvojile kroz formalnu naobrazbu”, ističe Svetopetrić.

Projekt će se provoditi na području grada Velike Gorice te općina Orle, Dubrava, Krašić, Žumberak, Pokupsko i Brckovljani.