Prijava

Vaša prijava

FOTO Sjajna predstava Gorice dovoljna samo za bod


Premijera prvoligaškog nogometa nakon 24 godine na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici bila je sjajna, a u drugom poluvremenu senzacionalna. Gorički prvoligaš je bio bolji u prvom poluvremenu od Slaven Belupa, ali nedovoljno za vodstvo. Najveću šansu propustio je Miya u 40. minuti, a u istoj minuti je Atiemwen gađao rašlje za paradu vratara Markovića i korner.

U drugom poluvremenu vatromet golova započeo je u 63. minuti kada je poluvisoki ubačaj Atiemwena s lijeve strane Zwolinski u skoku nogom zabio u bliže rašlje za vodstvo i eksploziju oduševljenja preko 1.500 gledatelja. Samo dvije minute kasnije Atiemwen lobom pogađa mrežu za 2:0! Gosti iz Koprivnice su grogirani, ali su izbjegli nokaut i u 70. Jelić je s 25m iz slobodnog udarca smanjio na 2:1. Ubrzo Lovrić probija lijevu stranu i ubacuje do Dvornekovića koji produžuje loptu do Zwolinskog, uslijedio je klasični udarac vanjskom felšom i lopta se zabila u suprotnu malu mrežicu – 3:1! Perfektno, akcija i završetak za nogometne udžbenike!

Slaven je opet na konopcima, ali iskusni prvoligaš se nije predavao. Krenuo je s 4 napadača po izjednačenje i uspio je! Visoki Mendy poentirao je dva puta, u 78. i 90. minuti za 3:3!! Gorica nije posve nagrađena za sjajnu predstavu, osvojila je samo bod, ali osvojila je simpatije brojnih navijača. Igrači i trener Jakirović su današnjom utakmicom pokazali da su zasluženo u prvoligaškom društvu te da su sposobni izboriti se da u njemu i ostanu.

Galerija fotografija

Prva hrvatska nogometna liga – 2. kolo

HNK Gorica – NK Slaven Belupo 3:3 (0:0)

Velika Gorica. Gradski stadion. Gledatelja 1600. Subota, 04.08.2018., 17:30 sati. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Dejan Berger (Osijek) i Kruno Šarić (Županja). 4. sudac: Ivan Matić (Osijek). Delegat: Marko Ilijašev (Beli Manastir). Kontrolor suđenja: Alojzije Šupraha (Split). Strijelci: 1:0 – Zwolinski (63), 2:0 – Atiemwen (65), 2:1 – Jelić (70), 3:1 – Zwolinski (74), 3:2 – Mendy (78), 3:3 – Mendy (90).

HNK GORICA: Kahlina, Jovičić, Čagalj (cap.), Zwolinski (od 81. Ljubisavljević), Dvorneković (od 90. Zenko), Maloča, Žutić, Atiemwen, Miya (od 64. Lovrić), Marina, Špičić. Trener: Sergej Jakirović.

SLAVEN BELUPO: Marković, Međimorec (cap.), Goda (od 76. Martinaga), Aparicio, Jelić, Gordana (od 52. Bogojević), Bongongui, Dolček (od 65. Mendy), Šarlija, Puclin, Karamarko. Trener: Tomislav Ivković.