Prijava

Vaša prijava

Policijska potjera kao iz filmova


Kod Mosta slobode u Zagrebu, policija je u nedjelju, 5. kolovoza oko 19 sati zbog prebrze vožnje pokušala zaustaviti osobni automobil mercedes A klase. Vozač to nije učinio već se odlučio na bijeg. Policija je krenula u potjeru za Mercedesom, koji je projurio kroz raskrižje ulica Kruge i Ulice grada Vukovara, vozeći dalje Ulicom grada Vukovara kroz raskrižje Avenije Marina Držića pa dalje u smjeru juga do Slavonske avenije pa opet u Ulicu Kruge do raskrižja s Ulicom grada Vukovara, dalje prema Savskoj cesti, prošavši kroz sva raskrižja na znak crvenog svjetla. Izbjegavajući policijsku pratnju, vozeći neprilagođenom brzinom između vozila naglim pokretima mijenjajući prometne trake ugrožavajući tako i druge sudionike u prometu, kod raskrižja Savske ulice s Tratinskom prešao je punu crtu na prometnu traku za kretanje vozila iz suprotna smjera, obilazeći zaustavljenu kolonu vozila te ušao u raskrižje sa Savskom ulicom dok je za njegov smjer kretanja bilo uključeno crveno svjetlo.

Krečući se Savskom u smjeru sjevera te dolaskom do raskrižja s Vodnikovom ulicom, skrenuo je Vodnikovu dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo te se vozio po traci javnog gradskog prijevoza do Trga Mraka Marulića skrenuvši u Vukotinovićevu ulicu ponovno na crveno svjetlo na semaforu.

Policijskom suradnjom i praćenjem događaja, vozilo i vozač zatečeni su po drugoj ophodnji, na raskrižju Talovčeve ulice i Ulice Republike Austrije gdje je automobilom sletio s ceste udarivši u stupić nogostupa i rubni kamen. Vozač je izašavši iz automobila počeo bježati te su ga policajci uhitili u Ilici kod kućnog broja 181.

Utvrđeno je da se radi o 33-godišnjaku te je uz Optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud u Zagrebu zbog 14 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: za članak 32., 43., 51., 59., 70., 176., 181. i 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama: Odbijanje postupanja po naredbi službene osobe, sedam prekršaja crvenog svjetla, prekršaj obilaska tj. pretjecanja u suprotnom smjeru zaustavljene kolone po kolniku, upravljanje vozilom na način da to može činiti bez opasnosti za druge sudionike  u prometu i imovine te slijetanja s ceste, uzrokovanja prometne nesreće radi neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama ceste i raskrižja, napuštanje tj. bijeg s mjesta prometne nesreće, odbijanje testiranja na alkohol i drogu, i upravljanje vozilom odnosno vožnja bez vozačke dozvole.