Prijava

Vaša prijava

U Gornjoj Bistri 18. Ljetni volonterski kamp


U dvorištu Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra održano je svečano misno slavlje u sklopu 18. Ljetnog volonterskog kampa u organizaciji bolnice i međunarodne udruge „Il giardino delle rose blu“ (Vrt plavih ruža).

Udruga je ovom prigodom obilježila i 25 godina djelovanja u Republici Hrvatskoj, od čega 20 godina kontinuiranog pomaganja SB Gornja Bistra. Naime, volonteri ove udruge, u manjim grupama, kroz cijelu godinu volontiraju u ovoj bolnici te provode svoje slobodno vrijeme kroz igru, radionice i druženje sa štićenicima bolnice.

Za vrijeme ljetnih praznika i godišnjih odmora najveća grupa volontera dođe u Gornju Bistru u sklopu ovog vrijednog kampa. Tako ovogodišnji ljetni kamp pohodi više od 130 talijanskih volontera tradicionalno predvođenih don Ermannom D’Onofriom, osnivačem udruge „Il gardino delle rose blu“, a u proteklih je 18 godina iskustvo volontiranja u bolnici u Gornjoj Bistri steklo više od 10 tisuća volontera.

Neposredno prije mise, volonteri su obišli „Kuću plavih ruža“ u blizini Specijalne bolnice koju su kupili vlastitim sredstvima, a koju već dvije godine obnavljaju zahvaljujući brojnim donacijama pojedinaca iz Italije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih zemalja. Objekt je u vlasništvu udruge „Il gardino delle rose blu“, a uskoro se očekuje dovršenje radova i njeno svečano otvorenje.

Volonterski ljetni kamp počeo je u subotu 4. kolovoza i trajat će do srijede 15. kolovoza.