Prijava

Vaša prijava

PU zagrebačka: Čak 39 vozača vozilo je s alkoholom u krvi ili je odbilo alkotestiranje


Tijekom vikenda, od 10. do 13. kolovoza 2018., od 19 do 7 sati, na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. U dane provođenja akcija utvrđeno je ukupno 706 prometnih prekršaja, od čega je 39 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzete su 32 vozače dozvole, a iz prometa je isključeno 39 vozača. Kod 11 vozača (28,2%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje. Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

– u subotu, 11. kolovoza oko 22 sata kroz mjesto Bedenica, 57-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Audi A6 , njemačkih nacionalnih oznaka, a kretao se u smjeru Beloslavca, a zaustavljen je u nadzoru prometa kod kućnog broja 64. Alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od  2,60 g/kg. Oduzeta mu je vozačka dozvola te mu je određeno zadržavanje.

– u nedjelju, 12. kolovoza oko 23.30 sati, 35-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke Peugeot 206 zagrebačkih registarskih oznaka, kretala se kolnikom Heinzelove ulice u smjeru sjevera, a zaustavljena je u nadzoru prometa nasuprot kućnog broja 98. Alkotestiranjem joj je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,57 g/kg, nakon čega je isključena iz prometa.

Inače, za vrijeme akcije evidentirana je samo jedna vozačica (2,6%) koja je upravljala vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije četiri osobe su smještene u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano šest osoba – test negativan. Od 39 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirano je sedam mladih vozača (17,9%) kojima je izmjerena koncentaracija alkohola u nadzoru prometa.

U nadzoru je kontrolirano 653 vozila i vozača.