Prijava

Vaša prijava

HNK Gorica glatko pobijedila u Splitu!


HNK Gorica zabilježila je prvu pobjedu u prvoligaškom društvu u sinoć odigranoj utakmici 4. kola HT Prve lige protiv Hajduka na Gradskom stadionu Poljud u Splitu! Neki to nazivaju povijesnom pobjedom, što i jest, neki govore o senzacionalnom uspjehu, što i nije! Naime, gorički prvoligaš je u dvije domaće utakmice (Slaven Belupo 3:3, Inter Zaprešić 2:3) nes(p)retno prosuo pet(!) bodova u završnicama, ali nitko nije mogao osporiti činjenicu da je Gorica igrala na prvoligaškoj razini.

Trener Sergej Jakirović je na treningu u petak (17. kolovoza), dva dana prije splitske utakmice, već bio odlučio da će startati sa Sukom na poziciji zadnjeg veznog umjesto požutjelog Marine i nepokolebljivo je vjerovao da će njegova momčad opet dobro igrati i da neće izgubiti. Pristup treningu svih igrača tog dana bio je zaista vrhunski i nije se moglo zapaziti da su prokockani bodovi u prethodna dva kola narušili psihičku ravnotežu standardne postave.

Trener Jakirović je ozbiljan trener koji ne pribjegava izmjenama tek tako, drugim riječima, nije trener kockar. Dokaz? Ostavio je zadnju liniju netaknutom, iako su se već pomalo, kod nekih ”dušebrižnika”, javljale sumnje glede kvalitete stoperskog para odnosno rješenja na bočnim pozicijama. Rezultat trenerove procjene? – gorička mreža u Splitu ostala je netaknuta (dvije obrane Kahline bile su briljantne)!

Gorica je pred 11.172 gledatelja pobijedila u Splitu 2:0 pogocima Miye u 27. i Zwolinskog u 40. minuti (11m), a igrala je u sastavu (4-2-3-1): Kahlina – Mchedlishvili, Čagalj, Jovičić, Špičić – Suk, Maloča – Miya, Dvorneković, Atiemwen – Zwolinski. Trener: Sergej Jakirović.

Galerija fotografija