Prijava

Vaša prijava

Gorica povezala dvije pobjede i potvrdila da je veliko osvježenje HNL-a


U nepunih mjesec dana HT Prve lige Gorica je sa sedam osvojenih bodova iz pet utakmica potvrdila da je apsolutni hit HNL-a. Naravno, tome je najviše pridonijela prošlotjedna senzacionalna pobjeda u Splitu nad Hajdukom, a da ona nije bila slučajna goričani su potvrdili u današnjoj utakmici sa Rudešom. Odlično popunjene tribine i glasna podrška bile su dodatni vjetar u leđa momčadi Sergeja Jakirovića koja niti u jednom trenutku utakmice nije dala svom protivniku priliku da se razmaše.

Povela je Gorica već u 11. minuti nakon ubačaja Lovrića iz kuta pogotkom Marine glavom, Lovrić je sredinom prvog dijela imao mrtvu priliku da zapečati sudbinu Rudeša ali prvo nije proigrao Zwolinskog koji je bio u puno boljoj situaciji, a onda mu je Picak skratio kut i obranio veliku priliku. Do kraja prvog dijela zabilježili smo potpunu inicijativu domaćih i spornu situaciju u šesnaestercu gostiju kada su domaći reklamirali kazneni udarac ali Batinić je samo odmahnuo rukom.

U nastavku utakmice ozlijedio se Ateimwen, no i bez njega je Gorica bila vrlo ozbiljna i opasna. Konačnih 2:0 potvrdio je pogotkom Zwolinski koji je rutinirano pogodio nakon sjajnog prodora i asistencije Miye.

 

GORICA – RUDEŠ 2:0 (1:0)

Gradski stadion Velika Gorica. Gledatelja 1731. Glavni sudac: Batinić (Osijek) . Pomoćni suci: Pataki (Đakovo) i Tomas (Vladislavci). Četvrti sudac: Lučić (Vinkovci). Delegat: Čanađija (Bjelovar). Kontrolor suđenja: Bajić (Split)

Strijelci: 1:0 – Marina (11), 2:0 – Zwolinski (69), 2:1

GORICA: Kahlina, Jovičić, Zwolinski, Dvorneković (od 72 Musa), Maloča, Atiemwen (od 67 Žutić), Miya, Mitshvedlishvili, Marina, Špičić, Lovrić (od 87 Arshakian)

RUDEŠ: Picak, Vojković ML (od 57 Klepač), Soldo, Obanor, Oluić, Petrović, Mrkonjić, Vojković F, Boršić, Kalik (od 80 Falinski), Tomičić (od 68 Mišković)

Galerija fotografija (Foto Davor Puklavec/Pixell)