Prijava

Vaša prijava

FOTO Mažoretkinje Plesnog kluba Barbara vrlo dobre na Svjetskom prvenstvu u Pragu


Plesni klub Barbara (Veliko Polje/Velika Mlaka), tri mjeseca prije svog 5. rođendana, natjecao se u Češkoj (Prag, 21. do 25. kolovoza 2018.) na svom prvom Svjetskom prvenstvu mažoretkinja. Na 6. izdanju najveće smotre mažoretkinja u organizaciji Međunarodne federacije mažoret sporta ( International Federation Majorettes Sport – IFMS) nastupile su kadetkinje i juniorke (ukupno 22 mažoretkinje) te grandseniorke (6). Za prvenstvo su ih pripremale trenerice Ivana Mišević, Marina Kralj i Lucija Palac. PK Barbara je zajedno s Plesnom udrugom Ritmokracija (Brdovec) i Pazinskim mažoretkinjama (Pazin) u glavnom gradu Češke reprezentirala Hrvatsko udruženje mažoret timova (HUMT) na svjetskoj smotri na kojoj se natjecalo preko 3.000 mažoretkinja u četiri dobna uzrasta (kadetkinje, juniorke, seniorke i grand seniorke) iz 9 država.

Barbarice, kadetkinje i juniorke, osvojile su 5. mjesto u kategoriji velika formacija štap – tradicionalni stil (stage+defile) i pobrale pohvale za svoje koreografije. Veliki broj njihovih navijača (mame, tate, sestre, braća) skrenuo je na sebe pozornost dvorane zbog glasne potpore svojim ljubimicama te brojnošću navijačkih rekvizita i hrvatskih zastavica. Jednako tako bili su razigrani i prigodom razgledanja brojnih znamenitosti te plovidbom po rijeci Vltavi. Zajedno s hrvatskim mažoretkinjama u Prag je putovala i Lana Žabčič (TPMK Lenart, Lenart, Slovenija), koja je osvojila dvije titule svjetske prvakinje (solo štap i solo 2 štapa). Petra Rakovac, članica Pazinskih mažoretkinja, osvojila je 6. mjesto u kategoriji solo 2 štapa (26 natjecateljica) i 13. mjesto u kategoriji solo štap (31 mažoretkinja).

 

Predsjednik EMTA-e (European Majorette Teams Association) Vlado Palac i predsjednica HUMT-a Milosava Katić bili su aktivni članovi sudačkog tima sastavljenog od 14 sudaca (12 žena i 2 muškarca) iz 9 zemalja, ulogu vrhovnog suca obnašala je Monika Bergerova. Za besprijekorno odvijanje sjajno organizirane sportske manifestacije skrbili su se vodeći predstavnici IFMS-a: predsjednik Josef Doležel, vicepredsjednica Marta Pavelkova i tehnički tajnik David Serafin.

Galerija fotografija


Dobro nam došla, Jana

Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva