Prijava

Vaša prijava

Načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik pristupio HDZ-u


Načelnik Općine Krašić, Josip Petković Fajnik i njegov zamjenik Josip Špoljar večeras su potpisali svoje članstvo za HDZ u prisutnosti predsjednika Županijske organizacije HDZ-a, Dražena Barišića i tajnika, Mate Čička. Podsjećamo, načelnik i njegov zamjenik krajem veljače podnijeli su ostavke na sve dužnosti u HSS-u te su se nakon dugog promišljanja odlučili na ovaj potez.

„Moj zamjenik i ja danas otvaramo jednu novu stranicu kada je u pitanju naše političko djelovanje. Na ovaj smo se korak odlučili kako bismo našu općinu što bolje i kvalitetnije razvijali i unaprijedili. Naša Dolina kardinala živi demokršćanstvo, a i mi smo ga uvijek živjeli, bez obzira na to što nismo bili dio stranke. Naš potpis nije reda radi, to je dodatna odgovornost. Ja vjerujem da ubrzanim korakom možemo mnoge stvari ubrzati i realizirati na dobrobit naše općine i svih mještana te svih onih koji se tu vide u budućnosti. Sada svi skupa trebamo staviti glave skupa prije svega za općinu Krašić, a onda će doći i plodovi za sve ostalo“, rekao je novi član HDZ-a, načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik.

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a, Dražen Barišić istaknuo je kako je ovo emotivan i pozitivan skup za sve.

„Emotivan posebno, jer je u našu obitelj ušla jedna ovakva općina. HDZ je stranka koja je svih ovih godina postojanja okupljala ljude i ideje, ali i projekte. Time smo očuvali i našu katoličku vjeru i crkvu, što je ovdje izuzetno bitno. Naša stranka ima temelje upravo u ovakvim područjima i ljudima, kao što je bio kardinal Alojzije Stepinac koji predstavljaju za nas svojim životom jedan ideal koji mi danas živimo provodeći politiku“, rekao je Barišić napomenuvši kako Općina Krašić ima veliki potencijal.

„Načelnik i njegov zamjenik, kao i vi općinski vijećnici možete računati na nas kao na podršku i logistiku, da će mnogi vaši projekti biti realizirani“, dodao je Barišić.

Podršku novim članovima stranke dale su i kolege načelnici, gradonačelnici i zamjenici gradonačelnika Zagrebačke županije, gdje HDZ sada pristupanjem načelnika Općine Krašić ima 3 gradonačelnika i 14 načelnika.