Prijava

Vaša prijava

“Nova zora” na ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima


KUD „Nova Zora“ iz Donje Lomnice idućeg će vikenda, 15. i 16. rujna, sudjelovati na državnoj smotri izvornog folklora, 53. Vinkovačkim jesenima u Vinkovcima. Nakon održane Županijske smotre izvornog folklora u lipnju u Zelini, „Nova Zora“ predložena je da Zagrebačku županiju, svoj grad Veliku Goricu i Donju Lomnicu, predstavlja na Vinkovačkim jesenima, na jednoj od najznačajnijih manifestacija izvornog folklora.

Folklorašima iz Lomnice ovo će biti 10. jubilarni nastup, što dovoljno govori o kvaliteti društva koje sljedeće godine slavi svoju 100-tu obljetnicu postojanja. Domaćini KUD-a „Nova Zora“ po drugi će puta biti KUD „Zvonko Ban“ iz Jarmine s kojim već godinama imaju lijepu suradnju, pa i prijateljske veze.

“Naše će društvo na ovogodišnjoj manifestaciji prikazati običaj košnje, koji je za scenu priredio umjetnički voditelj Krunoslav Šokac, dok je za glazbeni dio zadužen voditelj tamburaške sekcije Zoran Jakunić. Na inicijativu ZAKUD-a Vinkovci, naše je društvo dobilo čast da gostujući u emisiji “Dobro jutro Hrvatska” 5. rujna, uz gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića i Mirjam Jukić iz organizacijskog odbora, najavi otvorenje 53. Vinkovačkih jeseni” kažu iz KUD-a.

Prijenos svečanog mimohoda i nastupa svih sudionika, u subotu 15. rujna možete gledati na HTV-u.