CUP NSZŽ KOLO 1/8 F

Kurilovec dalje u nastavku cupa NSZŽ-a

Igralište: SC Samobor  Gledatelja 70.

Sudac: Tomislav Bjonda ( Zaprešić)

Pomoćnici: Tin Debogović (B. Gorica) i Filip Hribar (P. Brdovečko)

Delegat: Nedjeljko Kozlovac (Jastrebarsko)

Strijelac: 1:0 – Kostanjski (26), 1:1 – Sedlaček (77)

 

NK SAMOBOR:  Alagić, Noršić, Ovčariček (od 60. Severec), Kotoraš, Regović (od 85. Gluić), Golubić (od 46. Hanachi), Bišćan,Petruša (od 46. Maruna), Ibrahimović, Kostenjak, Kižlin (od 64. Burilo)

Trener: Siniša Mišković.

 NK KURILOVEC: Jelavić, Mandura, Čurek, Rajić Ivan, Perić, Povoljnjak, Sedlaček, Humeljak (od 46. Marelja)Božić, Velić, Krpečanec (od. 46 Muhar),

Trener: Perica Vidak

 

Zahvaljujući mladom vrataru Jelaviću koji je svojim intervencijama u raspucavanju s 11 metara obranio dva udarca Maruni i Gluiću uspio je Kurilovčane odvesti dalje u nastavk CUPA NSZŽ-a.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu od gostiju iz Kurilovca koji su došli bez nekoliko standardnih igrača. Strpljivom igrom u bloku i kratkim pasovima Samoborčani su uspjeli doći u vodstvo već u 26. minuti kada je iz auta lopta upućena u kazneni prostor, a Kostanjski neometano pogodio za 1-0. Mladi vratar Jelavić koji je dobio priliku umjesto Kovačića ništa nije mogao napraviti osim loptu pogledom ispratiti u mrežu. Kurilovčani su zaigrali nešto bolje tek pred kraj prvoga djela susreta, ali nedovoljno za nešto više osim dvije prilike Humeljaka u 40 minuti i Mandure u 44 minuti kada je s nekih 30 metara pucao iznad vratnice.

12.09.2018.-Samobor-utakmica NK Samobor – NK Kurilovec. Foto: Nikica Topić/Cityportal.hr

U nastavku drugog dijela gosti su zaigrali bolje od domaćina koji je čvrsto stajao u bloku, ulaskom Muhara i Marelje okrenut tijek igre, prilike su se ukazale tek u 67 minuti Muhara koji iz slobodnog udarca gađa preko gola, Ćureka u 71 i Velića u 74 minuti koji s ruba kaznenog prostora puca a njegov udarac odličnom intervencijom skida vratar Alagić. U 77 minuti prava školska akcija, Perić je izvrsno povukao loptu sa sredine terena izvrsno uposlio Velića na desnoj strani, a Velić na drugoj pogađa Sedlačeka kojemu nije bilo teško pospremiti za poravnanje za konačnih 1 – 1.

Nakon neodlučenog rezultata uslijedilo je izvođenje jedanaesteraca,  za Kurilovčene pucali su i pogodili Velić, Sedlaček, Mandura i Muhar dok je udarce Marune i Gluća izvrsnom intervencijom skinuo mladi vratar Jelavić te tako svoju momčad odveo u daljnju fazu natjecanja.