Radovi na kružnom toku pri samom su kraju i u promet će biti pušten u ponedjeljak u podne. Završetkom novog kružnog toka, asfaltirat će se 1 984 metara četvornih pješačkih i biciklističkih staza te 2 529 četvornih metara kolnika, a postavljeno je i 730 metara velikih i 910 malih rubnjaka.

„Krajobrazno uređenje kružnog toka na raskrižju Ulice kneza Ljudevita Posavskog, Ulice Matice Hrvatske i Kolodvorske ulice kao ideju uzima prirodni krajolik Turopolja ispresijecan potocima, rijekama, šumama i livadama u brežuljkastom zagrljaju Vukomeričkih gorica. Zbog svog ekološkog, ekonomskog, društvenog i turističkog značaja za stanovništvo, kako u prošlosti, tako i za buduće generacije, hrast lužnjak nametnuo se kao glavni motiv u uređenju kružnog toka.

Simbolički je hrast lužnjak prikazan kao skulptura u obliku lista izvedenog od cor – ten čelika. Cor – ten čelik je zahvaljujući svojem jedinstvenom kemijskom sastavu otporan na atmosferske utjecaje jer stvara čvrsti sloj patine koja ga štiti od daljnje erozije. Zaštitni sloj (patina) razvija se i regenerira tijekom vremena u toplim zemljanim nijansama, te unosi živost i dinamiku u prostor. Upravo zbog čvrstoće, otpornosti i patine idealan je materijal za predstavljanje snage, izdržljivosti i promjene kroz koje prolazi jedno stablo hrasta“, poručili su iz Grada.