Prijava

Vaša prijava

Na goričkom području 36,9 posto više prometnih nesreća


U periodu od 1. siječnja do 17.rujna na području policijske postaje Velika Gorica, došlo je do pogoršanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu. Utvrđeno je povećanje ukupnog broja prometnih nesreća u usporedbi s istim periodom prethodne godine za 36,69 posto, odnosno 339 prometnih nesreća u odnosu na 248.

Uz negativan trend povećanja broja prometnih nesreća došlo je i do povećanja broja prometnih nesreća s teško ozlijeđenim osobama. U 75 prometnih nesreća u ovoj godini teško je ozlijeđeno 27 osoba, a 70 ih je zadobilo lakše tjelesne ozlijede. U 2017. godini u 74 prometne nesreće zabilježeno je 16 teških, 79 lakših tjelesnih ozljeda.

Porastao je i broj poginulih na cestama. Ove godine život je izgubilo dvoje ljudi, a prošle godine izgubljen je jedan ljudski život.

„Ovim putem želimo skrenuti pozornost svim sudionicima na obvezu pridržavanja svih odredbi prometnih propisa, a osobito na potrebu povećanja sigurnosti prilikom upravljanja motociklima, kao i osobnim vozilima.

Napominjemo da je tijekom prošlog vikenda na području Policijske postaje Velika Gorica u cestovnom prometu dogodila jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom u kojoj je jedna osoba- vozač motocikla na mjestu događaja smrtno stradao uslijed nepropisnog kretanja kolnikom.

Shodno tome napominjemo da će policija provoditi pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika, te se moli građane za suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa, a protiv svih koji se ne ponašaju sukladno zakonskim propisima, poduzimati propisane represivne mjere“, poručili su iz Policijske postaje Velika Gorica.