Prijava

Vaša prijava

Rakitovčani najbolji u Zagrebačkoj županiji


U Područnoj školi Donja Kupčina dodijeljene su nagrade najboljim školama koje su ove godine sudjelovale u projektu sakupljanja papira u osnovnim školama Zagrebačke županije. Među prvih pet našle su se čak tri goričke škole. Najuspješnija i prva u Zagrebačkoj županiji bila je Područna škola Rakitovec, čiju su učenici skupili 13 540 kilograma papira, odnosno 270,80 kilograma po učeniku.

„Tajna uspjeha naše škole je u tome što smo našu akciju proširili u oba naša sela, Turopolje i Rakitovec. Kontejneri za stari papir na reciklažnim otocima u selu su prazni. Svi nose stari papir u školu. Mi smo u prošloj godini samo za Unijapapir skupili više od 13 tisuća kilograma, a ukupno smo prošle godine skupili smo gotovo 30 tisuća kilograma. Jedno vrijeme surađivali smo s e-Kolektorom, a od Grada ove smo godine dobili nagradu u iznosu 9 tisuća kuna. Novac smo iskoristili za opremanje škole sportskim pomagalima“, pohvalila se Tatjana Mikulin, koordinatorica Eko škole Rakitovec.

Treće mjesto zauzela je Područna škola Buševec, a četvrto Područna škola Dubranec. Buševčani su skupili 5 940 kilograma, a učenici iz Dubranca 3 022 kilograma.
Ove godine u projekt se uključilo 46 škola s područja Zagrebačke županije. Svi zajedno skupili su preko 130 tona starog papira i tako spasili 2620 stabala.

„Mislim da smo kroz ovu akciju uključili veliki broj djece, koja od malih nogu uče kako čuvati prirodu i kako se ponašati. Prvih pet škola dobilo je informatički komplet, a tu praksu namjeravamo nastaviti i u godinama pred nama“, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.


FOTO Slavljenje plesa u Tuđmancu

Bikovi zamalo srušili vodeći Kvarner