Prijava

Vaša prijava

FOTO Čišćenje otpada oko novočičkih jezera


Proteklog vikenda mjesne udruge Novog Čiča su organizirale i sprovele akciju čišćenja otpada na čičkim jezerima. Inicijator hvale vrijedne akcije bila je Športsko ribolovna udruga Odra, a potporu ekološkoj akciji su dale i u njoj aktivno sudjelovale udruge KUD Čiče i DVD Novo Čiče. Akciju čišćenja vodili su odnosno koordinirali čelnici udruga Ognjen Cahun, Stipe Duvnjak i dopredsjednik DVD-a.

Na početku akcije nazočan je bio i gradonačelnik Dražen Barišić, koji je povodom toga kazao: ”Turopolje živi uz vodu i na vodi, ali i kraj koji razvija industriju zbog čega je važno razvijati i svijest o ekologiji i zaštiti okoliša. Zbog toga je važno da briga o prirodi kreće iz naših domova. Intenzivno se radi na prevenciji i sve više se i kroz gradski proračun i EU fondove otvaraju mogućnosti razvoja eko svijesti. Primarna reciklaža kreće iz naših domova, mi smo ti koji prvi trebamo zbrinuti otpad na našem kućnom pragu i usaditi to mladim generacijama”.

Predsjednik ŠRU Odra Cahun najavljuje nove akcije: ”O čistoći voda i ribljem fondu brine svakodnevno ŠRU Odra, čiji će aktivisti u nekoliko akcija do kraja godine očistiti deponije uz jezera i rijeke. Za naše smo akcije na natječajima dobili šest tisuća kuna od Grada Velike Gorice te osamnaest tisuća kuna od Zagrebačke županije kao pomoć za čišćenje jezera i tekućica. Želimo uspostaviti održiv razvoj ovih akcija, uključiti građanstvo kako bi svi zajedno osigurali ljepši okoliš i sretniju budućnost onima koji dolaze poslije nas. Vjerujem da ćemo već iduće godine angažirati i ronioce da počiste otpad s dna jezera i rijeka.”

Galerija fotografija