Prijava

Vaša prijava

Nanizali tri pobjede uz gol razliku 12:0!!!


To se može nazvati raritet, veliko iznenađenje pa i malo čudo. Županijski prvoligaš istočne skupine Jelačić iz Vukovine startao je u prvenstvo s naglašenim ambicijama jer se ljetos značajno pojačao a onda je nanizao tri zaista nevjerojatna poraza. Najprije je Jelačić na premijeri doma izgubio 1:2 od trenutno vodeće Dubrave iz Dubrave Vrbovečke nakon, u najmanju ruku, ravnopravne igre i dobivenog pogotka izdaleka kakvog se jednostavno ne smije primiti.

Zamjenik kapetana Jelačića Josip Miletić s loptom. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

U 2. kolu u Obrezini bilo je 4:3 za Mladost gdje su igrači gostiju itekako pomogli domaćinu da zabije čak poker golova. Posebna priča je u 3. kolu utakmica u Vukovini kontra Naftaša Ivanić. Nekoliko minuta prije kraja, nakon vrlo dobre igre, vodio je Jelačić 3:1 a korektni gosti su gotovo izvjesili bijelu zastavu. Nakon jednog balon ubačaja Naftaša, teško je kiksala obrana Jelačića i bilo je 3:2 a gosti su tada dobili krila i na nevjerojatan način na brzinu zabili još dva za pobjedu 3:4! Mnogi od prisutnih bili su šokirani uz opasku da nešto slično još nisu doživjeli i predviđali momčadi i treneru Marinu Rakuljiću nemirnu budućnost. Tako međutim nisu razmišljali čelnici kluba predsjednik Boris Marković Boba, sportski direktor Damir Rogan, tajnik Mario Karapandžić, voditelj škole nogometa Tomislav Čižmarević, članovi IO kluba Mario Karaula i Ivan Matejčić, službeni predstavnik Jelačića Saša Matejčić, kapetan momčadi Josip Matejčić (Ivanovi kršni i kameni sinovi) ali i trener Marin Rakuljić te igrači.

Detalj s utakmice Buna-Jelačić 0-3. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

U sljedeće tri runde natjecanja Vukovinčani su pobijedili u gostima Dinamo Hidrel 3:0, doma razbili snažnu Meštricu 6:0 i u Mraclinu domaćina Bunu opet 3:0. U roku 10 dana osvojeno je 9 bodova uz gol razliku 12:0!! Iz ponora opet u sedlo.

 

Pojašnjava predstavnik momčadi Saša Matejčić koji je igrom slučaja prilikom razgovora za cityportal ujedno slavio 36. rođendan. Sretno majstore, želimo još puno, puno takvih slavlja (Saša je domaći dečko koji je također uspješno španao za zelene iz Vukovine)!

Saša Matejčić službeni predstavnik Jelačića iz Vukovine. Foto: Saša Matejčić

“Vjerovali smo i nakon tri neočekivana poraza u momčad i trenera i nije bilo panike. Locirali smo probleme, ispravili ih i rezultati su tu, jer pehovi ne mogu trajati u nedogled. Kvalitetno smo ljetos odradili pripreme, imali smo vrlo dobre pripremne rezultate protiv kvalitetnih suparnika i vjerovali smo da nismo zaboravili igrati. Porazi su se dogodili na pomalo nevjerojatan način i nisu nas uzdrmali. Nakon opisanog poraza od Naftaša dečki su se tresli od muke i po tome smo također vidjeli da su karakterni ljudi i igrači kojima nije svejedno a sada se vidi da smo imali dobre procjene”– kazao je na početku razgovora Saša Matejčić.

Vodeća Dubrava ima pet bodova više a druga Mladost četiri.

“Prvenstvo je tek počelo i još će biti svakojakih iznenađenja. Idemo utakmicu po utakmicu, svaku na pobjedu pa dokle doguramo. U kadru imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača a sve iz zapisnika zovemo standardni. Trenira se redovito, posebno su ažurni dečki koji stižu iz Zagreba. Mi iz Uprave smo zadovoljni a sigurno će biti i igrači jer ne obećavamo ono što nismo u mogućnosti ispuniti. Želimo naglašeno biti poznati po korektnost spram vlastitih igrača (to je nedavno javno potvrdio i bočni španer Fabrizio Hrkovac iz Velike Gorice). Sportski direktor Damir Rogan je stalo uz igrače i struku i prava im je logistika kakvu bi poželjeli i oni iz jačih liga”.

Jelačić ima i organiziranu školu nogometa kakvu ima malo koji klub u šestom rangu natjecanja (u razini je vjerojatno samo susjedni Dinamo Hidrel). “Imamo pet selekcija; kadete, mlađe i starije pionire, prstiće i limače s kojima radi šest školovanih trenera. Poznati smo po našim ljetnim međunarodnim turnirima s vrlo renomiranim klubovima (više o školi nogometa Jelačića uskoro na cityportalu). Jelačić je sređen klub i mislim da zaslužuje jači rang natjecanja za seniore”-ambiciozan je Saša.

Danas u subotu od 16.30 u Vukovini gostuje u okviru 7. kola Oborovo 74. “Poštujemo svakog suparnika pa i naše goste s lijeve obale Save ali nas zanima samo pobjeda. Planirali smo postepeni rast forme i to sada morama dokazati i pokazati na terenu. Imamo sitnijih zdravstvenih problema u momčadi ali tko god istrči sigurno će dati maksimum a onda će biti pjesme i slavlja nakon dvoboja”– zaključio je Saša Matejčić a sigurno da bi mu nova pobjeda bila i najljepša i najdraža čestitka za rođendan.