Prijava

Vaša prijava

Škola nogometa za uzor


Nedavno je cityportal pisao o seniorima županijskog prvoligaša Jelačića i tada je naglašeno da pozornost zaslužuje i škola nogometa kluba iz Vukovine. Iznenada vrlo hladno ali vedro povečerje u ponedjeljak 24. rujna 2018. nije pokolebalo dopisnika da dođe na nogometni kompleks u neposrednoj blizini susjedne prekrasne crkve posvećene Sv. Mariji i isto takvog velikog groblja.

Prvi dan u tjednu udarni je za trening svih selekcija mladeži ali i seniora. Dočekali su nas predsjednik kluba Boris Marković Boba, sportski direktor Damir Rogan, tajnik Mario Karapandžić i koordinator škole nogometa kluba iz Vukovina Tomislav Čižmarević. Ulogu glasnogovornika preuzeo je Karapandžić.

Karapandžić, Čižmarević, Marković i Rogan. Foto: cityportal.hr

“Jelačić ima pet mlađih uzrasnih selekcija škole nogometa: prstiće, limače, mlađe pionire, starije pionire i kadete; sveukupno sa seniorima oko 130 igrača. Možemo biti ponosni što s njima rade tako poznata imena iz svijeta nogometa kao Davor Bosnar uz “A” licencu (kadeti), Zvonko Radoš (st. pioniri-“pro” licenca), Ante Radoš (ml. pioniri-student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu), Tomislav Pedišić (limači-“C” licenca) i Ivan Smok (prstići-također student KIF-a) a tu je i trener svih vratara Tihomir Feljan koji inače brani za seniore. Sve selekcije natječu se u 1. županijskoj ligi, odmjeravajući snage s klubovima poput Gorice, Intera Zaprešić, Dugog Sela, Naftaša Ivanić, Vrbovca, Jaske i drugih (najjači županijski rang). Ciljevi nisu samo rezultati već odgoj budućih mladih ljudi u smislu stjecanja navika i težnji zdravijem načinu života, radne navike, pozitivnog djelovanja u skupini i ostalog pozitivnog što sport donosi”– otkrio je uvodno tajnik Karapandžić.

Bosnar, Smok, Rakuljić, Zvonko i Ante Radoš, te Pedišić. Foto: cityportal.hr

Jelačić je poznat i po organizaciji ljetnih turnira za razne uzraste. “Uz prepoznatljiv kvalitetan rad s mlađim uzrasnim selekcijama, moramo istaknuti i visoku razinu organizacije turnira mladeži, koje provodimo u suradnji s Planetom nogometa i našim dugogodišnjim suradnikom Brankom Pavlicom. Svake godine tako organiziramo tri do četiri turnira, među kojima svakako moramo istaknuti naš dugogodišnji međunarodni turnir za limača U-10 “Trofej Ban Jelačić“, koji je ove godine doživio svoje 7. izdanje a na kojem kroz tri dana u 30-tak ekipa nastupa 500-tinjak igrača iz klubova I. i II. HNL te iz zemalja iz okruženja (BiH, Slovenija, Austrija, Mađarska). Uz to moramo spomenuti i novi projekt, čiji je nositelj Planet nogometa, turnir u čast našeg velikog turopoljskog i velikogoričkog nogometaša te reprezentativca Dubravka Pavličić. Turnir je memorijalni a ove godine bio je u svojem 2. Izdanju a s dobro postavljenim temeljima”– pričao je Karapandžić.

Mlade nade Jelačića na večernjem treningu. Foto: cityportal.hr

Nije zaboravio zahvaliti se onima bez kojih bi djelovanje teško tako kvalitetno išlo. “Naš dugogodišnji trud i rad je prepoznat te za isti uživamo potporu Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice kao i Grada kao ustanove. Od važnijih infrastrukturnih projekata moramo spomenuti naše napore i ustrajnost u izgradnji pomoćnog trenažnog terena s umjetnom travom, projekta čije ideja egzistira već dvije godine. Idejno rješenje i projekt su definirani i napravljeni, a sada se zajedno s Gradom i našim gradonačelnikom Darženom Barišićem i zamjenicima Ervinom Kolarcem i Krešimirom Ačkarom, nalazimo na zadatku pronalaska modela financiranja, pa ako sve bude, kako se kaže „po planu i programu“, igralište će u 2019. ugledati svijetlo dana. Isto tako, ovim putem zahvaljujemo svim našim igračima, njihovim roditeljima, svim trenerima naših pogona, vrijednom iskusnom domaru Josipu Petrasu i svim prijateljima kluba, na svesrdnom doprinosu našoj maloj sportskoj zajednici. Koristimo također ovu priliku, pozvati sve male nogometašice i nogometaše, koji žele sportski život i razvoj, da se pridruže našem kolektivu. Sve informacije moguće na mail: nk.jelacic@zg.t-com.hr”– zaključio je Karapandžić.

Josip Petras. Foto: cityportal.hr