Prijava

Vaša prijava

Una Sedmak zlatna


Na streljani „Luže“ u Zagrebu od 21. do 23.09.2018. održano prvenstvo Hrvatske u streljaštvu, u disciplinama trap i skeet.

Nastupilo je ukupno 84 strijelaca; seniora, juniora i žena. U disciplini skeet 15, a u disciplini trap 69 strijelaca. Vrijeme je na dan službenog treninga bilo i više nego odlično, dok se za dane natjecanja drastično pogoršalo, te nije išlo na ruku strijelcima. Pratio ih je vrlo jak vjetar, oblaci i hladnoća.

Tim uvjetima se kod „skitaša“ najbolje prilagodio Vuletić Petar iz streljačkog kluba „Mravince“ iz Splita, koji je osvojio titulu najboljeg nakon finala sa pogođene 54 mete, ispred Damira Katića i Mije Uroša.

Kod seniora je kao i uvijek, bilo napeto do zadnjeg goluba, nakon tijesne borbe državni prvak je postao Giovanni Cernogoraz iz streljačkog kluba „Gusar“ iz Novigrada. U finale se plasirao sa vodećim rezultatom od 117 pogodaka, a tako je i završio nakon finala u kojem je pogodio 45 meta, ispred aktualnog olimpijskog pobjednika Josipa Glasnovića koji je pogodio 43 mete i viceprvaka europe Antona Glasnovića. U finale se plasirao i Saša Sedmak iz streljačkog društva „Plemenitaš“ iz Lukavca, koji je završio kao 6.

Kod žena, titulom prvakinje države okitila se Una Sedmak iz streljačkog društva „Plemenitaš“ iz Lukavca, koja je u kvalifikacijama bila vodeća, a tako i ostala nakon finala. Iako je kvalifikacije odradila odlično i imala je ležernu prednost, u finalu joj je Ana Baban iz Osijeka opasno konkurirala. Na kraju je Una pogodila 34, a Ana 33 mete. Bronca je pripala Gmižić Sari Mariji iz streljačkog društva „Gord“ iz Velike Gorice.

Juniori su priredili iznenađenje u finalu, te je titulu ponio Bruno Božić iz streljačkog kluba „Lipovec“. Iako se u finale plasirao kao 4., bolje je otpucao od vodećih iz kvalifikacija i odnio zlato. 2. mjesto pripalo je Petrović Ivanu iz streljačkog kluba „Kvarner“, a 3. mjesto Pavošević Josipu iz SK „Metak“ iz Osijeka.

U ekipnom dijelu trap natjecanja, zlato su osvojili dečki iz Novog Zagreba sa 325 pogotka, dok su 2. mjesto osvoji strijelci iz streljačkog društva G.A.J., sa 312 meta, a 3. mjesto pripalo je streljačkom društvo „Gusar“ također sa 312 meta.

Ovo je bila i posljednja službena utakmica, kojom se streljačka sezona primiče kraju.