Prijava

Vaša prijava

FOTO Gorički srednjoškolci obilježili ‘Europski školski sportski dan’


Gorički srednjoškolci obilježili su turnirom u futsalu Europski školski sportski dan koji je prvi put održan 2006. godine (29. rujna) u organizaciji Mađarskog školskog sportskog saveza. Na turniru su sudjelovala Školska sportska društva (ŠSD) Ekonomske škole, Gimnazije i Srednje strukovne škole, odigrane su tri utakmice (2×15 minuta), na parketu su igrale ekipe od 5 članova (4+1) s čestim izmjenama. Iako su susreti najavljeni kao revijalni, prikazan je odličan nogomet, dinamičan i efikasan.

U prvoj utakmici ŠSD Bumbar (Ekonomska škola) i ŠSD Velgor (Strukovna škola) odigrali su neodlučeno (4:4). Drugi susret između ŠSD Velgora i ŠSD GVG (Gimnazija) završen je također neriješenim rezultatom (2:2). Treću utakmicu između ŠSD Bumbar i ŠSD GVG karakteriziralo je visoko vodstvo gimnazijalaca u ranoj fazi (3:0 nakon 4 minute!) i dramatičan preokret do kraja – pobjeda ekonomista 4:3!!

Europski školski sportski dan je paneuropska inicijativa čiji je glavni cilj promocija tjelesne aktivnosti i zdravlja. Inspiriran je Mađarskim školskim sportskim danom koji od 2006. vrlo uspješno organizira Mađarski školski sportski savez. Tog dana veliki broj škola u Mađarskoj organizirale su sportske aktivnosti po svom izboru u minimalnom trajanju od 120 minuta, a u koje je bilo uključeno više od 200 000 djece.

U 2015. formiran je međunarodni Erasmus+ konzorcij 6 asocijacija iz područja kineziologije i sporta. U okviru Europskog tjedna sporta one su obilježile Školski sportski dan u Mađarskoj, Poljskoj i Bugarskoj u kojem je sudjelovalo više od 300 000 djece pod pokroviteljstvom EUPEA (European Physical Education Assocation).

Galerija fotografija