Prijava

Vaša prijava

Dinamovci iz Čiča u finišu preokrenuli 1:2 u 3:2


U Novom Čiču je odigrana vrlo dobra i zanimljiva utakmica za šesti rang hrvatskog nogometa i momčadi sa začelja poretka 1. županijske nogometne lige istočne skupine. Gosti iz Ostrne krenuli su hrabro napadački na pobjedu i bili su dominantni na početku.

Momčad Dinama Hidrela. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

Do 30. minute malobrojni gledatelji vidjeli su nekoliko obostranih poluprilika a onda je gostujući Jakov Radovac žestoko uzdrmao gredu iznad dobrog i sigurnog vratara Brune Filipovića. Opasan je bio i Mandić iz slobodnjaka s 30-tak metara ali Filiović je opet bio na visini zadatka i iz dva pokušaja uhvatio loptu. U 44. minuti, pred odlazak na odmor, Marko Šantek je lijepo uposlio Domagoja Gmižića u zicer ali vratar gostiju Marko Dominiković uletio je u blok i nije bilo ništa od vodstva dinamovaca iz Novog Čiča.

Dinamovci na zagrijavanju. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

Vrlo brzo u nastavku gosti su poveli u 48. minuti. Trener Hidrela Jakov Marković opravdano je od 46. minute dao priliku uvijek vjerom klubu vrataru Ivanu Šimiću i upravo je on bio tragičar. Netko je tada ubacio neopasnu loptu pred vrata domaćih, nesretni Šimić je kiksao a Mislav Sonarić izbliza ugurao loptu malo iza linije vrata za 0:1. Ako trener Marković nije pogodio s uvođenjem vratara, jest s ostalim izmjenama. Dinamovci su zaigrali bolje i zasluženo izjednačili u 63. minuti kada je nakon nekoliko udaraca prema vratima Ostrne netko igrao rukom za 11 metara a Gmižić je bio siguran i bilo je 1:1. Goste primljeni pogodak nije obeshrabrio i deset minuta kasnije opet su vodili.

Situacija pred vratima Ostrne. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Najbolji Ostrnin igrač Sonarić uposlen je dubinski (zaleđe?) a kada je izbio sam na Šimića bez poteškoća je pogodio nisko u kut i bilo je 1:2. U tim trenucima mladi domaći dečki su opasno živjeli ali bodreni iskusnim Amelom Pudićem koji je kao stoper otišao u špicu, nisu klonuli duhom i to im se isplatilo. U 82. minuti nakon velikog pritiska i više odbijanaca, Mateo Jurišić uspio je iz gužve pospremiti loptu u mrežu za novo poravnanje rezultata. I onda tri minute kasnije oduševljenje domaćih na tribinama i igralištu. U finišu utakmice razigrani Gmižić primio je desno loptu i pogodio bliži kut za konačnih 3:2. Zasluženo, ali mora se naglasiti da su gosti ostavili solidan dojam i uz malo više sreće bili su vrlo blizu boda (bodova).

 

Bruno Filipović golman Hidrela. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

 

DINAMO HIDREL 3
OSTRNA 2
NOVO ČIČE Igralište Dinama Hidrela. Gledatelja 60. Sudac: Spudić (Ivanić Grad) 7. Pomoćnici: Anić i Gašpar (oba iz Križa).
STRIJELCI: 0:1-Sonarić (48), 1:1-Gmižić (63-11m), 1:2-Sonarić (73), 2:2-Jurišić (82), 3:2-Gmižić (85).
DINAMO HIDREL (4-2-3-1): Filipović 7 (od 46. Šimić 5,5)-Slivak 6,5, Panić 7, Pudić 7, é. Josić 6 (od 60. Jurišić 7)-Jambrešić 7, Šantek 7-Blažević 6,5, Španiček 6 (od 46. Žugaj 6,5), Čolić 6 (od 60. D. Josić 6,5)-Gmižić 7,5.
TRENER: Jakov Marković 7
OSTRNA (4-4-2): Dominiković 7-Lacković 6, Nestić 7, Mandić 6,5, Tokić 6-Bumbar 6,5, I. Radovac 6, Šego 7, J. Radovac 6,5-Žarko 6 (od 68. Puretć-)-Sonarić 7,5.
TRENER: Filip Oroz 6,5
IGRAČ UTAKMICE: Domagoj Gmižić