Prijava

Vaša prijava

Vatrogasac Kobilić iznenađenje prvenstva


Odigrano je 8 rundi prvenstva 1. županijske lige istočne skupine a poredak klubova na ljestvici uspješnosti iznenađuje. To što je na vrhu Naftaš Ivanić iz Ivanić Grada je ipak logičan, iako se radi o povratniku iz sedmog ranga hrvatskog nogoloptanja. Naftaš je najme na intrigantan način za takozvanim zelenim stolom izbačen u najniži rang zbog navodne administrativne pogreške(!?), što god to značili. Ivanićani su se ekspresno vratili a imaju uvjete u infrastrukturi kakvih se ne bi sramili ni trećeligaši! Tu je njegovan glavni teren, čvrsto građena betonska tribina s nekoliko stotina sjedalica, pomoćni teren s vrlo kvalitetnom umjetnom travom i reflektorima a u sklopu okolnog parka su i sređene svlačionice i ostali potrebni sadržaji. Svejedno, još ih je rano proglasiti glavnim favoritima za konačnog prvaka.

Naftaš Ivanić se ljetos vratio u 1. ŽNL istok. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Druga u poretku je Dubrava iz Dubrave Vrbovečke i to jest ugodno iznenađenje, mada poznavajući iskusnog trenera Dražena Fulira (ranije odlični igrač trećeligaša Vrbovca), mogli su se očekivati dobri rezultati. A sada, na trećem mjestu Vatrogasac iz Kobilića, jest mala senzacija. Prošle sezone Kobilinci su se mučili i igrali toplo-hladno ali izgleda da je trener Nino Matković pohvatao konce i Vatrogasac je ispred na papiru favorita Turopoljca, Mraclina i ostalih šestoligaši klubova iz Turopolja. Matkovićeva škvadra ima 17 bodova kao i druga Dubrava a samo dva boda manje od lidera Naftaša.

Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

 

Bod manje od Vatrogasca ima Meštrica što je također gotovo čudo. Klub iz Gornje Lomnice ostao je u ligi samo spletom sretnih za njih okolnosti, a tekuće sezone su tvrda kost za sve suparnike. Novopridošli trener Igor Mostarlić posložio je iskusnu klapu (Miljković, Džido, MIhalinčići i ostali) koja može pobijediti svakoga. Šteta što nemaju dužu klupu za pričuve.

Igor Mostarlić (desno). Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

Odmah do Meštrice je Turopoljac s 15 bodova i čak tri poraza što nije baš sjajno za momčad trenera Ivice Burića. Isti broj bodova ima i Jelačić iz Vukovine što je sada odlično s obzirom na start zeleno-crnih. Spletom nesretnih i pomalo nevjerojatnih okolnosti startali su u prvenstvu s tri poraza a bili su proglašeni jednim od favorita prvenstva. Srećom, u klubu nisu paničarili i onda su zaredali pet pobjeda uz gol razliku 15:0(!) što je fascinantno. Četiri boda iza vodećeg Naftaša su svakako dostižna ali nešto će se pitati i suparnike. Jelačić ima uvjete za viši rang, pa i zbog škole nogometa s kojim su kvalitetom u rangu Dinama Hidrela i možda Naftaša.

Čelnici Jelačića; Karapandžić, Čižmarević, Marković i Rogan. Foto: cityportal.hr

Iza Jelačića je dobra Mladost iz Obrezine (13 bodova) te Lonja (12), Kloštar (11) i Mraclin koji je sakupio “samo” deset punata. Ovo samo smo napisali jer je Mraclin minule sezone imao bolje rezultate i mnogu su očekivali nastavak takve serije. Vjeruje se da će iskusni strateg Vlado Horvat uspjeti probuditi svoje igrače jer dotični sigurno nisu zaboravili igrati kvalitetniji nogomet. Buna također ima 10 bodova kao i Oborovo 74 i dijele ih nijanse od proboja u sredinu redoslijeda. Brcko ima dvije pobjede i remi a na začelju su oni najugroženiji. Dinamo Hidrel je ljetos sasvim pomladio momčad jer su otišli oni iskusniji a nosioci igre kao što su Marko Rus (u Mraclinu je) ili Saša Sabljak (pomoćni je trener u našem prvoligašu Gorici). Momčad je preuzeo iskusni strateg iz Novog Čiča Jakov Marković i trebat će strpljenja da se osigura ostanak u ligi. Hidrel je do sada pobijedio pretposljednji Zvekovac i posljednju Ostrnu i to je na neki način argument za optimizam.

NK Dinamo Hidrel. Foto: David Jolić / cityportal.hr