Prijava

Vaša prijava

Jelačić dobio šestu utakmicu u nizu


U 9. kolu 1. županijske lige istočne skupine u Vukovini, domaći Jelačić i Lonja iz Lonjice odigrali su u terminu susjedne prvoligaške utakmice Gorice i Rijeke, odličnu utakmicu. Jelačić je slavio 3:2 i prije nedjeljnih utakmica drugi je u redoslijedu s bodom manje od vodećeg Naftaša. Šest pobjeda u nizu je sjajan učinak momčadi trenera Marina Rakuljića nakon tri uvodna poraza.

U vrlo sadržajnoj utakmici već u 4. minuti Miletić je odlično pucao, vratar Lonje vrlo dobri Mandić uspio odbiti, a Jurišić je zatim glavom prebacio zamalo gredu. Uzvratili su gosti preko Šumića koji je nakon kornera pucao također malo previsoko. Hrabrom i ofenzivnom igrom Lonja je u 18. minuti zaradila kazneni udarac. Vimislicky je bio brži od vratara Krune Šipušića koji ga je pokupio i složio na travu, a sudac Vukadin bez razmišljanja opravdano je pokazao na 11 metara. Iskusni Ivica Salopek poslao je loptu u svoj lijevi kut, a vratara u suprotnu stranu i bilo je u 21. minuti 0:1 (nekoliko minuta pružala se pomoć akterima kod događanja kaznenog udarca).

Repriza gore opisanog dogodila se u 35. minuti ali na drugoj starni igrališta. Pavlić je tada na tlo složio Ivana Smoka za novi “elver” ali za domaće. Smok je sam odlučio pucati i dobro je to učinio. Silovito je opalio u lijeve rašlje za 1:1. U otvorenoj utakmici punoj brze kombinatorike novo uzbuđenje prije samog odlaska na odmor. Neopreznom Šumiću loptu je tada uzeo Smok, došao sam na vratara Mandića, povaljao ga lažnjakom i bez problema poentirao za vodstvo Jelačića. Odličnim gostima predaja nije bila ni nakraj pameti. Igrali su “žuti” i dalje svoju dopadljivu igru i izjednačili rezultat u 60. minuti.

Oštro ubačena loptu s desna Prizmića je pogodila u ruku i još jedan isprvano dosuđen kazneni udarac za goste. Opet je pucao Salopek u desni gornji kut za 2:2. Utakmice se tada lomila, a zablistao je u 67. minuti Zlatko Relota. Primio je loptu negdje na 25 metara od gostujućih vrata, desnom lažnjakom poslao čuvara u pogrešnu stranu a ljevicom pogodio malu mrežicu za novo vodstvo Jelačića. Do kraja odličnog dvoboja Lonja je stiskala smišljenim akcijama i imala prigoda, ali ostalo je 3:2 za Jelačić i počelo je novo slavlje “banova” iz Vukovina.

Foto: Mato Paviša

JELAČIĆ 3

LONJA   2

VUKOVINA Igralište Jelačića. Gledatelja 40. Sudac: Vukadin (Dugo Selo). Pomoćnici: Barkić (Dugo Selo) i Šekerija (Velika Gorica).

STRIJELCI: 0:1-Salopek (21-11m), 1:1-Smok (36-11m), 2:1-Smok (45), 2:2-Salopek (60-11m), 3:2-Relota (67).

JELAČIĆ (4-4-2): Kruno Šipušić-Srbelj (od 46. Krešo Šipušić), Herek, Lalić, Godinić-Prizmić (od 86. Karlović), Relota, Cvek, Smok-Jurišić, Miletić.

TRENER: Marin Rakuljić

LONJA (4-4-2): Mandić-Hmelina, Delija, Šumić, Pavlić-Vidović, Salopek, Postružin (od 73. K. Forgač), Vimislicky-M. Forgač, Baček (od 85. Horvatinović).

TRENER: Ivica Salopek

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Smok