Prijava

Vaša prijava

Hrabrim pristupom nekompletni Polet slavio s igračem manje


U 9. kolu prvenstva minule nedjelje 7. listopada 2018., osjetno nekompletni Polet iz Buševca, bez standardnih Sučića, Bobesića, Skrbina, Križanića, Ivankovića i Jušića, u vrlo dobroj i korektnoj utakmici je s igračem manje od 34. minute, u drugom poluvremenu okrenuo vodstvo Kupinca i novim bodovima čvrsto drži priključak u vodećoj četvorki lige (od iduće sezone broj 3. HNL raste s tri na pet, pa je plasman i u nižim ligama itekako važan). Kupinec je poveo već početkom 2. minute kada je Dorian Belan “ukrao” loptu tada nes(p)retnom braniču gostiju a onda izbliza bez poteškoća nisko poslao loptu u mrežu nemoćnog a u nastavku utakmice vrlo dobrog i stasitog Hrvoje Bradića. U 34. minuti Franjo Sovina kao posljednja prepreka zaustavio je prekršajem nadirućeg domaćeg napadača i opravdano dobio crveni karton i činilo se tada da se gostima ne piše dobro.

Napadačkom igrom Polet je slavio u Kupincu. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

 

Na poluvremenu trener Poleta je izvadio braniča a uveo još uvijek 17-godišnjeg napadača Filipa Bana i hrabrost mu se isplatila. U 52. minuti sijevnula je kontra Poleta a usprintali Ban majstorski je lobom prebacio istrčalog Nežića i bilo je 1:1. Osam minuta kasnije Robert Zlodi je lijevo ispremiješao čuvare i iskosa pucao na vrata Kupinca, netko je dirao loptu koja je završila u suprotnom kutu za vodstvo Poleta. Činilo se u 69. minuti, kada je Bernard Blažinić uposli povratnom Bana a ovaj od prve efektno pogodio mrežu za 1:3, da je utakmica odlučena. Tako nisu mislili iznenada probuđeni dečki Kupinca i počeo je snažan pritisak na vrata Poleta a Bradić je do kraja imao pune ruke posla. U 84. minuti ljevokrilni napadač Kupinca složen je na travu, sudac Vuković je vidio unutar kaznenog prostora i pokazao na 11 metara. Siguran je bio Mislav Golojuh za 2:3 i neizvjesnost do kraja.

Igrači Poleta slave pogodak. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

 

KUPINEC 2
POLET 3
KUPINEC Igralište Kupinca. Gledatelja 40. Sudac: Vuković (Zelina) 7. Pomoćnici: Geller (Zagreb) i S. Pajač (Sveti Ivan Zelina).
STRIJELCI: 1:0-Belan (2), 1:1-Ban (52), 1:2-Zlodi (60), 1:3-Ban (70), 2:3-Golojuh (84-11 m).
KUPINEC: Nežić 6,5, Maretić 6,5, Španić 6, Vulje 6,5, Petković 6, M. Golijuh 7, Patljak 6 (od 83. Tomić-), Balen 7 (od 42. Juratović 6), Všetečka 6 (od 71. N. Golojuh-), Samarđija 6,5, Borković 6.
TRENER: Stjepan Puščak 6,5
POLET: Bradić 7, Kovačević 6 (od 46. Ban 7,5), Tičarić 7, Pejak 7, Brajković 7, Zlodi 7 (od 71. Mikulić-), Sovina 7, Robić 7, Stuparić 7, Blažinić 7 (od 90. Mandić-), Šegota 7.
TRENER: Mario Paviša 7
CRVENI KARTON: Sovina (34-prekršaj posljednjeg čovjeka).
IGRAČ UTAKMICE: Filip Ban