Prijava

Vaša prijava

VG Vodoopskrba dobila nova moderna vozila


Na parkiralištu iza VG Goričanke danas su predstavljena četiri nova vozila opremljena najmodernijom tehnologijom. Riječ je o dvije cisterne za odvoz septičkih i sabirnih jama te dva vozila opremljena za snimanje kanalizacijskih cijevi i detektiranje kvarova na vodoopskrbnoj mreži.

„Kamioni su opremljeni specijalnim sustavima za reciklažu i usisnim pumpama koje filtriraju mulj i vodu koja se pohranjuje u posebni spremnik. Jedan je zapremine 13, a drugi 12,5 kubičnih metara. Sva vozila opremljena su specijalnim kamerama, snimačima te kompjuterima, kako bi najmanjem mogućem vremenskom periodu mogli detektirati kvar i skratiti vrijeme od nastanka do sanacije kvara“, rekao je Tomislav Jelisavac, predsjednik Uprave VG Vodoopskrbe.

09.10.2018. Velika Gorica – Predstvljanje vozila VG Vodoopskrba. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Vrijednost vozila je 7,2 milijuna kuna. Njihova nabava sufinancirana je sredstvima iz Kohezijskog fonda Europske unije u iznosu od 68 posto. Ministarstvo zaštite okoliša i energetike sudjelovalo je s 23 posto, a ostatak je osigurala VG Vodoopskrba.

„Kao što vidite realizacija projekta Aglomeracija Velika Gorica je počela. Ova vozila potrebna su da bi se projekt Aglomeracija mogao izvesti, ali i kako bi se održavala vodoopskrbna i odvodna mreža u Velikoj Gorici. Osim ovog natječaja, provedeni su i natječaji za vidljivost projekta, za vođenje projekta te za nadzor projekta. Ostalo je još samo raspisati natječaj za izvođača radova za tri tehno-ekonomske cjelina na koje smo podijelili projekt. Zadnji natječaj bit će za rekonstrukciju i izgradnju novog pročistača otpadnih voda. Svi ugovori bi trebali biti potpisani do kraja godine. Nema više povratka nazad“, istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

09.10.2018. Velika Gorica – Predstvljanje vozila VG Vodoopskrba. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Vrijednost projekta Aglomeracije Velika Gorica, s procijenjenih 505 milijuna, približio se cifri od 700 milijuna kuna pa će za rješavanje ovog problema biti potrebna intervencija države.

„Aktivno surađujemo s nekoliko župana i gradonačelnika, a svi zajedno imamo komunikaciju s ministrom Ćorićem i ministricom Žalac te premijerom Plenkovićem. Očekujemo da ćemo skupno riješiti naše probleme. Riječ je o sumi nešto manjoj od 1,5 milijardi kuna koju bi trebala osigurati Hrvatska vlada. Nisu to sredstva koja će otići iz Hrvatske, veći dio ostat će ovdje kod nas i ugraditi se u bolji i kvalitetniji komunalni standard stanovnika tih naselja. I veći gradovi poput Rijeke nalaze se u istoj situaciji“, dodao je gradonačelnik.

Galerija fotografija