Prijava

Vaša prijava

Što kuhate u nedjelju?


Zaljubljenici u gastronomiju ovaj tjedan doći će na svoje. U velikogoričkim restoranima cijeli tjedan možete kušati domaća turopoljska jela u sklopu Gastro tjedna, a u subotu će na svoje doći i ljubitelji craft piva. U Beer’n’whiskey pubu u Zvonimirovoj održat će se Craftyard festival.

Vrhunac manifestacije bit će u nedjelju kada je organiziran tradicionalni Nedjeljni turopoljski ručak.

15.10.2017. Velika Gorica – Gastro Turopolja. Foto: David Jolić/Cityportal.hr

„Opojni mirisi širit će se oko Muzeja Turopolja već od jutarnjih sati, razgledavanje izložbe počet će u 11,30 sati, a degustacija i ručak u 12,30 sati. Za nezaboravan doživljaj gastronomske ponude bit će zaduženi najbolji velikogorički ugostitelji i restorani, a u središtu pozornosti bit će i natjecanje u pripremi najukusnije turopoljske kotlovine u kojem će sudjelovati brojna dobrovoljna vatrogasna društva i udruge. Svi ljubitelji slatkog doći će na svoje velikim izborom domaćih tradicionalnih kolača i slastica koje će Vas natjerati da dijetu odgodite za neki drugi ponedjeljak, a kada vam zatreba predah od slatkog tu su fina vina velikogoričkog kraja“, poručili su iz Turističke zajednice grada Velike Gorice.

15.10.2017. Velika Gorica – Gastro Turopolja. Foto: David Jolić/Cityportal.hr

Za glazbeni dio programa zadužena će biti ekipa iz Tamburaškog sastava Harmonija. Posjetitelji će moći uživati u mediteranskim specijalitetima otoka Korčule i Lastova, domaćim turopoljskim kolačima, štruklima, šaranu na rašljama i lovačkom gulašu. Program će voditi voditeljski dvojac Davor Dretar i Tomislava Špiček.


FOTO Remi u Gajnicama

Jeste li vidjeli Katu?