Prijava

Vaša prijava

Velika izložba: Mičevec okuplja 23 kreativna autora slika i rukotvorina


Kreativne slike, nakit, decopage i još mnogo različitih umjetničkih rukotvorina bit će izloženo u Mičevcu, u društvenom domu, od 21. do 26. listopada. Zanimljive predmete i slike od 23 autora moći ćete kupiti između 11 i 19 sati, kada će izložba biti i otvorena.

Organizatorica izložbe, akademska slikarica Marija Radujković Jooste napominje kako će izložba biti mjesto susreta i druženja.

„Prvobitna ideja za ovakvu izložbu je krenula polako, korak po korak i najviše iz razloga što ne postoji platforma gdje bi kreativni ljudi mogli imati izložbu svojih radova. Nakon razgovora s kolegicom Božicom Šikić o mojoj ideji, krenule smo u potragu za mogućim sudionicima i izlagačima. Željele smo vidjeti koliko nas kreativaca uopće ima u selu. Rezultat je bio taj da se na kraju okupilo 23 izlagača koji u svom stvaralaštvu koriste različite materijale i tehnike, sve rukom rađeno. Imat ćemo izložene slike, nakit, decopage i još mnogo toga, imamo i jednog kovača…kao i učenike Osnovne Škole Mičevec, koji će također sudjelovati na izložbi“, priča nam Radujković Jooste, ističući kako izložbom žele potaknuti sve mlade sumještane da i oni započnu svoje kreativno stvaralaštvo.

„Moram naglasiti da svi izlagači stvaraju svoje kreacije iz ljubavi, iz hobija a ne iz životnih potreba i to čini ovu izložbu drugačijom. Iz te ljubavi i takvog pristupa proizlazi onda i to da želimo poticati djecu i mlade ljude da stvaraju svojim rukama, da sudjeluju i da shvate koliko je važna kreativnost i umjetnost u razvoju jedne ličnosti jer kreativna osoba kreativno i razmišlja te općenito pronalazi rješenja za sve probleme. U kreativnosti se pronalazi mir i zadovoljstvo, ljepota koja hrani duh i tijelo“, kaže organizatorica.


Pobjeda i poraz pionira Mraclina

Uskrsna čestitka