Prijava

Vaša prijava

Dorotea Marija Detelić i Marija Mohar na studijskom putovanju u Bruxellesu


Dorotea Marija Detelić je u svibnju ove godine u okviru natječaja ‘Poduzetnici budućnosti’, organiziranog od Hrvatske udruge poslodavaca za sve srednje škole u Republici Hrvatskoj, osvojila jednu od pet glavnih nagrada. Nagrada je bila studijsko putovanje u Bruxelles.

Dorotea, maturantica Ekonomske škole Velika Gorica, u pratnji nastavnice Marije Mohar, od 01. do 03. listopada 2018. godine u Bruxellesu je konzumirala svoju nagradu u koju su bila uključena predavanja u zgradi Europske komisije i obilasci znamenitosti glavnog grada Belgije i sjedišta Europske unije. Predstavnice Ekonomske škole Velika Gorica su zajedno s preostale četiri ekipe iz Hrvatske te studentima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu prisustvovale zanimljivim i korisnim predavanjima i radionicama.

Dojmovi sudionica studijskog putovanja

Dorotea Marija Detelić: ˝Putovanje je bilo studijsko tako da su nam dani bili ispunjeni raznim predavanjima u Europskoj komisiji. Predavanja su bila zanimljiva. Naučila sam puno korisnih informacija te stekla nova poznanstva. U slobodno vrijeme smo razgledavali grad. Vidjela sam katedralu, glavni trg u Bruxellesu, Mannekena Pis-a, staru burzu, slavoluk Cinquantenaire, Royal Palace i mnoge druge znamenitosti. Također smo posjetili Muzej Narodne banke Belgije i Povijesni muzej. Trgovine čokolade u Bruxellesu su kao zlatarnice, a čokolada je kvalitetna i skupa. Probali smo i razne belgijske specijalitete kao što su vafli, pomfrit, praline i čokolade. Grad Bruxelles je predivan, a ljudi su bili jako ljubazni prema nama. Vratili smo se u Hrvatsku sa puno lijepih uspomena i punim rukama čokolade˝.

Marija Mohar: ˝Studijsko putovanje za mene je bilo vrijedno iskustvo kako u profesionalnom pogledu tako i osobnom. Drago mi je što sam imala priliku prisustvovati predavanjima te doživjeti sve što sam doživjela u ta tri dana. Sa sobom sam na radno mjesto ponijela korisne informacije za učenike i za svoj rad, a za sebe osobno divno iskustvo i nova poznanstva˝.

Galerija fotografija