Prijava

Vaša prijava

U Velikoj Gorici okupilo se 280 skauta


U sklopu manifestacije Dječji tjedan Turopoljska udruga skauta Tur jučer je organizirala 7. memorijal “Nitko da ne dođe do prijatelj drag“. Na ovaj već tradicionalni Memorijal pozvane su izviđačke udruge iz Siska, Petrinje, Karlovca, Duge Rese, Zagreba i Osijeka. Nekima od njih ovo je bio prvi put da su u Velikoj Gorici.

13.10.2018. Velika Gorica – NITKO DA NE DOĐE DO PRIJATELJ DRAG. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Lijepo mi je ovdje i jako mi se sviđa grad. Natjecanja su zanimljiva i možemo pokazati kako se snalazimo u određenim situacijama. Upravo ću nastupiti u natjecanju izrade šatora. Iako nemamo sve potrebne dijelove za to, snaći ćemo se i iskoristiti okolna debla za izradu konstrukcije. Važno je snaći se“, rekla nam je Marta Lisec iz Odreda izviđača Okić.

13.10.2018. Velika Gorica – NITKO DA NE DOĐE DO PRIJATELJ DRAG. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Skauti su imali priliku prošetati Goricom i pri tome obavljati zadane im zadatke, a kod Muzeja Turopolja morali su rješavati kreativne poligone. Na igralištu Osnovne škole Eugena Kvaternika održana su natjecanja u izviđačkim disciplinama, mladi izviđači su se okušali u podizanju šatora, paljenju logorske vatre, komuniciranju signalizacijom, gađanju lukom i strijelom te u vezanju čvorova.

13.10.2018. Velika Gorica – NITKO DA NE DOĐE DO PRIJATELJ DRAG. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Nažalost, ljudi su se previše udaljili od prirode. Nije skautizam ono što je nekada bio. Mi se trudimo da ga vratimo na puteve stare slave, zbog toga i radimo ovakve vidljive aktivnosti na otvorenom. Moramo smišljati neke nove tehnike i discipline koje su mladima prihvatljive. Moram istaknuti da nama u Velikoj Gorici broj djece iz godine u godinu raste. Sada smo negdje na oko 120 članova, što nas po brojnosti stavlja na treće mjesto među skautskim udrugama u Hrvatskoj“, pohvalio nam se Alen Konjević, predsjednik Turopoljske udruge skauta Tur.

Galerija fotografija