Prijava

Vaša prijava

Žetva medalja u Daruvaru


Gorički karatisti nastupili su u subotu na međunarodnom natjecanju u Daruvaru. Darfest ove godine okupio je 564 natjecatelja iz četiri države i 56 klubova. Karate klub Velika Gorica nastupio je u 22 kategorije, a u ukupnom poretku klubova u borbama zauzeli su treće mjesto iza Zagrebačkog karate saveza i karate kluba Globus.

Zlatom su se okitili Lucija Kirinić, Vito Hulina, a Dominiku Kučanu pošlo je za rukom da osvoji zlato u kategorijama kadeta i juniora. Matea Kordić, također je uzela medalju u dvije kategorije, osvojila je srebro u kategoriji mlađih učenica i učenica, a srebro su osvojili i Mihael Potočki, Luka Tačković, Nikola Huzjak i Ema Novak. Brončanu medalju osvojili su Emanuel Dundović, Ema Jukić, Ema Filković i Julija Dundović.

Foto: KK Velika Gorica

„Iznimno smo zadovoljni rezultatima i činjenicom što mlađa natjecateljska ekipa vidno napreduje iz turnira u turnir. Naredna tri mjeseca imamo popunjen raspored natjecanja za stariju natjecateljsku ekipu. Započinjemo krajem listopada  tradicionalnim turnirom u Slavonskom Brodu koji će nam biti zadnja provjera prije prvenstva Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore. Nakon toga slijedi Balkansko prvenstvo u Dubrovniku, Tatami Cup u Mađarskoj, ekipno prvenstvo Hrvatske i kao šećer na kraju turnir Premier lige za uzrast od 14. do 18. godine u Veneciji. To je najjači svjetski turnir za uzrast kadeta i juniora i bodovni je za ranking na listi Svjetske karate federacije.Treninzi su u punom jeku, a pomažu nam kolege iz karate kluba Samobor, Mladost Ivanić Grad i Trbovlje Slovenija koji nam dolaze u Veliku Goricu na treninge svaki utorak. Prijatelji iz Slovenije se pripremaju za Europsko prvenstvo u Danskoj, dok je nama u fokusu državno prvenstvo koje je glavni kvalifikacijski turnir za Dansku“, poručili su iz Kluba.