Prijava

Vaša prijava

Dani hrane: umak od buče i pekmez od chillija privukli posjetitelje


Domaća zimnica, džemovi, sezonsko povrće, domaći med, vino i brojne tradicijske proizvode, imate prilike kupiti na 16. po redu Danima hrane i tradicijskih proizvoda Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Nakon 15 godina, manifestacija se preselila u samo srce Zagreba – u šator na Trgu bana Josipa Jelačića, što se pokazalo kao puni pogodak. Kupci nisu krili oduševljenje, a proizvođači su zadovoljno trljali ruke. Jer sve ponuđeno bilo je svježe, prirodno i domaće, baš onakvo kakvo se sve više na tržištu traži. Zadovoljni su bili i organizatori, a zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić istaknula je kako je želja Zagreb pozicionirati kao grad koji vodi računa o razvoju poljoprivrede. “Poljoprivredna proizvodnja temelj je jednog prehrambenog suvereniteta i znamo da ćemo ulagajući u poljoprivrednike pridonjeti kvaliteti života i zdravlja naših sugrađana. A kupovanjem ovih proizvoda povećava se zapošljivost te na ovaj način ujendo i zadržavamo mlade poljoprivrednike da ostaju i da razvijaju poljoprivredna gospodarstva u svom kraju.

19.10.2018. – Zagreb – Dani hrane i tradicijskih proizvoda – foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Župan Stjepan Kožić pak je istaknuo kako je ova manifestacija dio potpore i podrške poljoprivrednim proizvođačima. “Kada govorimo o tržištu i tradicijskim proizvodima Zagreb i Zagrebačka županija međusnobno su povezani jednom neraskidivom vezom. Zagrebčani svakodnevno imaju prilike kupiti svježe i domaće proizvode, a županijski proizvođači u neposrednoj blizini imaju veliko tržište, dodao je župan Kožić.

Stotinjak izlagača i proizvođača hrane i tradicijskih proizvoda, svoje će proizvode nuditi danas do 19 sati, i sutra od 8 do 18.

19.10.2018. – Zagreb – Dani hrane i tradicijskih proizvoda – foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr