Prijava

Vaša prijava

Klikom miša do podataka o stanju prostora u Zagrebačkoj županiji


Zavod za prostorno uređenje Zagrebačke županije, u suradnji s tvrtkom GDi d.o.o., izradio je novi WebGIS portal „Stanje u prostoru Zagrebačke županije“. Podaci dostupni na portalu temelje se na posljednjem usvojenom Izvješću o stanju u prostoru Zagrebačke županije 2013.-2016. godine, a ažurirani su i novijim dostupnim podacima.

zpuzz.maps.arcgis.com

„Htjeli smo da izvješće o stanju u prostoru ne bude suhoparni dokument, nego da ga pretvorimo u niz preglednih karata, tako da ti podaci budu živi i dostupni građanima. Svatko tko ima računalo može tu pronaći to što ga zanima. Koristili smo podatke od ministarstava i Agencije za zaštitu prirode, a neki od njih po prvi puta se nalaze na jednom mjestu“, rekla nam je Željka Kučinić, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Zagrebačke županije.

Na portalu možete pronaći demografska obilježja, gospodarske pokazatelje, namjene površina, prometnu infrastrukturu, vodnogospodarski sustav, energetiku, kulturnu baštinu i prirodne vrijednosti na području Zagrebačke županije. Klikom na svaku od tema otvaraju se interaktivne karte na kojima se jednostavno mogu pregledavati podaci za svaku općinu, grad ili cijelu županiju.


Proslave Martinja diljem Turopolja