Prijava

Vaša prijava

Dođite na radionice pametne prehrane


Hrvojka Becker, inženjerka prehrambene tehnologije, nutricionistica, konzultantica za pravilnu prehranu u Velikoj Gorici će od 9. studenoga u Pučkom otvorenom učilištu održavati radionice pametne prehrane.

Becker se zalaže za individualan pristup koji obuhvaća antropometrijsku analizu tijela te postepen gubitak težine uz pravilnu prehranu u kombinaciji s tjelovježbom. Na radionicama govori o uzrocima i posljedicama prekomjerne težine. Objašnjava kako najbolje kombinirati namirnice i time utjecati na poboljšanje zdravlja, kako izbalansirati prehranu i daje rješenja kako uskladiti ubrzani tempo života i zdravu prehranu.

Savjetuje kako se pokrenuti na fizičku aktivnost, izbjeći marketinške trikove pri kupnji namirnica i kako potaknuti djecu da se kvalitetnije hrane. Također, povezivanjem znanstvenog i holističkog pristupa upoznaje nas s detoks programom, koji se ne odnosi isključivo na konzumiranje zdravih sokova već daje smjernice za održavanje jednostavnog životnog detoksa.

U praktičnom dijelu radionica polaznici će biti podijeljeni u nekoliko grupa, od kojih će svaka dobiti zadatak izraditi jelovnik za jedan dan. Na kraju vježbe i zajedničke rasprave slijedi evaluacija predloženih jelovnika.