Prijava

Vaša prijava

It’s TIME: Tajna uspjeha je fina klopa i ugodan ambijent!


Nedjelja prijepodne, nogometna atmosfera pomalo se usijava, jer u Veliku Goricu dolazi splitski Hajduk, po prvi put u povijesti pale se i reflektori… Dobra je stvar što se oko goričkog nogometa počela stvarati ugodna pozitivna nervoza. Utakmice se nestrpljivo iščekuju, kako među nogometašima tako i među navijačima, a tu nervozu nekako treba i ublažiti. Svatko ima neki svoj način, model, a ovaj put kao zgodna opcija učinilo se otići na vrhunsku kavu i lagani doručak u novi gradski restoran TIME.

Od početka je zvučalo kao vrlo zanimljiva ideja, otvoriti hotel na lokaciji na kojoj su donedavno funkcionirale neke gradske firme, ali posebnu pažnju izaziva upravo restoran. Primamljiv i vidljiv s ceste kojom se dolazi prema ovom dijelu grada, elegantno i toplo osvijetljen, djeluje kao nešto što se isplati vidjeti iz prve ruke. Ulazimo tako u restoran TIME nešto iza 11 sati, kad mise polako završavaju a crkvena zvona stapaju sa ugodnom pozadinskom glazbom restorana. Zapravo stižemo na vrijeme na nedjeljni ručak! Svi gosti odjeveni su u prepoznatljive crvene kombinacije, jednoobrazno, kao vojska. Pogađate, u pitanju su igrači HNK Gorice.

– Utakmica je u 15 sati i da bi igrači bili u najboljem mogućem izdanju, morali smo organizirati nešto raniji ručak – objašnjava trener Sergej Jakirović.

Ovo je bila sportska varijanta ručka, brižno i točno definiran jelovnik, kojeg restoranski tim priprema bez problema i s puno ljubavi. Igrači i vodstvo kluba uživaju, vidi se to i ovako sa strane, u svakom zalogaju. Čovjeku se učini da bi najradije da se ta utakmica malo odgodi, da mogu što duže uživati u delicijama na stolu. Meso, povrće, prilozi, pa na kraju štrukle i domaće štrudle koje mame zazubice… I strani igrači u čudu se pogledaju, kao da ne mogu vjerovati da dosad nisu otkrili i ovaj dio hrvatske gastronomske ponude.

Međutim, u restoranu TIME nema problema s tim. Kad god dečkima zatreba, kad god trener poželi, ručak je spreman i na stolu.

– Drago mi je i ugodno je gledati kako igrači uživaju. Želimo napraviti sve što je u našoj mogućnosti, da se svi naši gosti osjećaju što ugodnije ovdje kod nas – govori nam vlasnik hotela i restorana Klaudijo Maričić, poznati poduzetnik koji se odvažio u Velikoj Gorici otvoriti jedan ovako luksuzan i ugodan objekt.

I zasad mu, čini se, ide jako dobro. Kako s hotelom, tako i s restoranom TIME, koji je pomaknuo gastronomske granice Velike Gorice, sa novim projektom pod nazivom ”Soul Food” ili kako sami kažu, hrana koja ima dušu. Ono što je specifično i novo, svako jelo inspirirano je nekom pjesmom, pa tako možete okusiti ”Purple Rain” od Princea, ”Shape Of My Heart” od Stinga ili ”Keep On Movin” od Soul II Soul. Kakve se delicije kriju iza ovih glazbenih klasika, otkrit ćemo nekom drugom prilikom ili najbolje dođite sami i uvjerite se!

Osim gastronomije, interijer restorana gotovo svakog gosta ostavlja bez daha. Bogata glazbena kulisa, koja daje poseban ugođaj, pažljivo je birana iz privatne kolekcije koja broji više od 25.000 naslova. Impozantno, zar ne …

Decentno i elegantno uređenje interijera nadopunjuje se s velikom količinom svjetla, ljubazna posluga praktički je nevidljiva, a opet iznimno efikasna, a tu je i prostor koji funkcionira kao dnevni boravak, gdje se osim dobrog doručka, ručka ili večere, može popiti vrhunska espreso kava, pojesti dobar kolač i tako odmoriti misli od svakodnevnice…

Najvažnije od svega, ovo nije restoran isključivo vezan uz hotel, tu može doći tko god hoće. Poslovni ručak? Druženje s prijateljima? Romantična večera za zaljubljene? Sve može, restoran o kojem govorimo čini se itekako prikladan za sve navedene kombinacije. U gradu u kojem ponuda vrhunskih restorana nije na idealnoj razini, pojava ovakvog mjesta veliki je dobitak, bez ikakve dvojbe.

Već ova subota, povodom Martinja, dobra je prilika vidjeti kako sve to skupa izgleda izvan standardnih okvira ove tradicionalne fešte. Okupljanje je zakazano za 20 sati, za početak je spreman aperitiv dobrodošlice, nakon toga klasici u novom ruhu: sarma, pečenica s prilogom, štrudla od jabuka i umaku od vanilije. Svako nepce osvježit će se s legendarnim Trdenić vinima, Škrletom i Cabernet Sauvignonom, a sve to uz prikladnu zvučnu kulisu, za što će se pobrinuti velikogorički kantautor Vedran “Toughra” Ivorek i Josip Lukenda.

Zvuči kao dobra i drugačija martinjska kombinacija, koju ne bi trebalo propustiti. Uostalom, kad toliko uživaju naši nogometaši koji nas razveseljavaju iz vikenda u vikend, logično je da ćemo uživati i mi navijači …

Vidimo se u TIME-u!