Prijava

Vaša prijava

Jelačiću bodovi nakon bolje igre u drugom poluvremenu


U subotu 10. studenog 2018. u Vukovini na igralištu Jelačića odigrano je 14. kolo prvenstva 1. županijske lige istok a gostovao je susjedni Mraclin. Nakon bolje i konkretnije igre u drugom dijelu, slavili su domači 4:2. Sadržajnija utakmica bila je u prvih 45 minuta. Jelačić je poveo 1:0 već u 5. minuti. Relota je lijepo asistirao, Ivan Smok se driblingom oslobodio čuvara i nisko naciljao svoj desni kut i mreža se prvi put tresla.

Foto: Vitomir Štuban

U nastavku žustrog dvoboja Mraclin je dominirao napadačkom igrom i nakon nekoliko propuštenih prilika u 25. minuti Ivan Kos pucao je s distance i pogodio nisko u lijevi kut iza ispruženog  ali nemočnog vratara Tihomira Feljana. Samo pet minuta kasnije Jelačić je opet vodio. Zlatko Relota majstorski si je prsima primirio loptu i efektno je zavukao u mrežu iznenađenog Sonny Boya Dražića i bilo je 2:1.

Foto: Vitomir Štuban

Mraclinci su bilo vrlo opasni u 41. minuti kada je Čičak iz slobodnjaka pucao snažno pokraj samih rašlji, te dvije minute potom nako također silovitog udarca Čevida sa 30 metara. U 45. minuti na metar od gol linije srušen je Mario Kos za kazneni udarac kojeg je realizirao Matej Čičak rezantnim udarcem nisko i neobranjivo u svoj desni kut. Na odmor se tako otišlo možda i uz napravednijih 2:2. Protokom drugog poluvremena Mraclin je padao a Jelačić je bio sve bolji. U 60. minuti s desne strane iz slobodnjaka je ubacio Smok, vratar Culović, koji je zamjenio ozljeđenog Dražića, otišao je u prazno a Kristijanu Laliću nije bilo teško glavom pogoditi nečuvana vrata.

Foto: Vitomir Štuban

U 81. minuti definitivno je pala odluka oko pobjednika. Čevid je tada igrao rukom u vlastitom kaznenom prostoru za novih 11 metara, ovaj put za Jelačić. Smok je pucao lijevo visoko pod gredu i bilo je konačnih 4:2 za Jelačić.

 

JELAČIĆ-MRACLIN 4:2

VUKOVINA Igralište Jelačića. Igrano 10. studenog 2018. od 14 sati. Gledatelja 100. Sudac: Tino Krečak. Pomoćnici: Nikola Šimunović i Marko Kovač (svi iz Velike Gorice). Delegat: Darko Blažinčić (Velika Gorica).

STRIJELCI: 1:0-Smok (5), 1:1-I. Kos (25), 2:1-Relota (30), 2:2-Čičak (45-11m), 3:2-Lalić (60), 4:2-Smok (83-11m).

JELAČIĆ (4-3-3): Feljan-Cvek, Debijađi, Herek (od 32. Srbelj), Godinić-Relota, Lalić, Smok-Prizmić, Miletić (od 25. Klarić), Jurišić (od 84. Karlović).

TRENER: Marin Rakuljić

MRACLIN (4-4-2): Dražić (od 49. Culović)-Čevid, M. Kos, Domitrović, Petravić (od 49. Starčević)-Jurić (od 80. Cota), Rus (od 70. A. Dolibašić), Jakovljević, Cvetnić- Čičak (od 54. J. Dolibašić), I. Kos.

TRENER: Marko Pancirov

IGRAČ UTAKMICE: Zlatko Relota