Prijava

Vaša prijava

Osam vozača “u cugi” za martinjski vikend, rekorder napuhao 1,23


Vino se točilo, grlo se močilo, s mineralnom ili bez nje, ali tako to ide za Martinje. Ništa drukčije nije bilo ni na velikogoričkim cestama, iako brojke koje su iznijeli iz naše policijske postaje ne govore da situacija nije bila toliko dramatična. Ni po kvantiteti, ni po promilima. Naime, osmero vozača “palo” je ovog vikenda na alkotestiranju, što je pristojna brojka čak i za neke “normalne” vikende.

Rekorder martinjskog vikenda je 24-godišnji vozač koji je zaustavljen u Rakarskoj ulici. Puhao je i napuhao 1,23 promila, što je bilo sasvim dovoljno da ostane bez vozačke dozvole, ali i da istog trenutka bude isključen iz prometa. Srećom po njega, martinjski vikend nije bio hladan kao što je to uobičajno, pa ni šetnja doma u noći sa subote na nedjelju nije bila poseban problem. Taman da ti promili barem malo ispare iz organizma, jednako kao što će iz novčanika ispariti nešto love za kaznu…

Svi ostali po promilima su bili ispod našeg rekordera, što se doista može nazvati dobrom viješću, pogotovo kad se zna da je policija pojačano kontrolirala promet. Puno više problema bilo je s brzinom, budući da je od 35 zabilježenih prometnih prekrašaja njih 20 vezano uz nedopuštenu brzinu.

Zabilježene su i četiri prometne nesreće, od kojih tri s materijalnom štetom, dok je u jednoj ozlijeđena jedna osoba.