Prijava

Vaša prijava

Izađi ako možeš! ‘Escape room’ u Kumičiću ipak bez vještica


Prvotni plan bio je da se naš ‘Escape room’ održi početkom studenog, pa smo mu dali podnaslov ‘Halloween edition’. Sad je ipak prošlo malo previše vremena od Halloweena, pa ću reći samo da tema neće biti usko vezana uz to. A ostalo neka ostane tajna, kaže voditelj Goričkog kluba mladih Matej Peranić.

Za one manje upućene, da pojasnimo i što se točno krije iza te dvije engleske riječi… Escape room je jedna vrsta fizičke avanturističke igre u kojoj aš tim ima određeni vremenski rok da izađe iz zaključane sobe, a da bi se došlo do konačnog rješenja, potrebno je savladati cijeli niz logički povezanih zagonetki i zadataka, razbijati kodove i tražiti tragove. Sve u svemu, jako zabavno.

– Ovo je naš četvrti Escape room event, a održat će se u sklopu događaja pod nazivom Male igre za Veliku Goricu, u organizaciji udruge Talus. Održava se ove subotu, 17. studenog, i bit će to cjelodnevni događaj, na kojem će se moći isprobati i razne druge društvene igre. U svakom timu može biti troje ili četvero igrača i sve što treba je prijaviti se na stranici ovog ‘eventa’ na Facebooku ili na e-mail gorickiklubmladih@gmail.com – kazao je Peranić.

Mjesto radnje bit će Osnovna škola Eugena Kumičića, Escape room bit će u akciji od 11 do 20 sati, dio mjesta već je popunjen, no prijave su još otvorene. Pa pobjegni ako možeš…