Prijava

Vaša prijava

FOTO Učenici i profesorice Gimnazije na međunarodnim edukacijama u Engleskoj, Belgiji i na Malti


Početkom školske 2018./2019. godine Gimnazija Velika Gorica nastavila je s praksom međunarodne razmjene učenika i nastavničkog kadra u nekoliko europskih država. Učenici Kristian Golubić i Marko Knežević prisustvovali su edukaciji ”Novi pristupi u poučavanju matematike” koja je održana početkom listopada u Plymouthu (Engleska). Cilj edukacije bio je upoznati sudionike s jedinstvenim matematičkim programima i pristupima u Ujedinjenom Kraljevstvu, a naglasak je bio na Šangajskoj metodi poučavanja matematike. Kroz različita interaktivna predavanja upoznali su engleski obrazovni sustav i primjere izvanučioničke nastave. Najveći dojam na naše gimnazijalce ostavile su posjete školama u Plymouthu. Tokom boravka posjetili su osnovnu školu Beachwood te dvije srednje škole Creative Art School i Plymstock school.

U sklopu projekta Jačanje kapaciteta za digitalno zrelu i inkluzivnu školu, koji je prihvaćen kao projektni prijedlog u tzv. ključnoj aktivnosti 1 – mobilnosti u svrhu učenja za pojedince u području odgoja i obrazovanja, profesorice Petra Gmajner (fizika) i  Emilija Vlaisavljević Bacan (biologija) posjetile su Maltu (04. do 12. listopada) i prisustvovale tečaju „Izvanučionička nastava“. Cilj tečaja bio je uvesti nove metode poučavanja u nastavu kako bi se povećala kvaliteta obrazovanja i učenicima omogućili stjecanje trajnih i relevantnih znanja za život i rad u 21.stoljeću. Cilj proizlazi iz neučinkovitosti i neatraktivnosti tradicionalnih metoda poučavanja i novih potreba tržišta rada. Sudionici su bili nastavnici iz 13 zemalja koji predaju u osnovnim i srednjim školama.

Treća projektna aktivnost u Leuvenu (Belgija) – Erasmus + KA2, White Rose. Nastavnice Ljerka Bačurin, prof. (engleski jezik) i Ivana Petravić, mag. (glazbena umjetnost) su zajedno s dvjema učenicama, Marija Vidović i Matea Kovačević, boravile u Leuvenu (Belgija, 21. do 27. listopada). Sedam dana su provele s kolegama iz partnerskih škola iz Belgije, Italije, Španjolske, Norveške, Velike Britanije i Francuske. Osim aktivnosti za učenike i nastavnike u školi domaćinu,  posjetile su i Europski parlament u Bruxellesu i grad Gent, a na samom su se kraju u Leuvenu susrele s hrvatskim rukometnim reprezentativcima neposredno prije njihove utakmice s Belgijcima.

Galerija fotografija