Prijava

Vaša prijava

Gorica baza za Euro: ‘Ovdje imamo sve da naše mlade zvijezde zasjaju’


Alen Halilović nabacuje, Filip Benković puca glavom, Ivo Grbić brani, sve to prati Ivan Šunjić… Na stadionu u Velikoj Gorici ovog je utorka sve vrcalo od zvjezdane prašine. Neki novi klinci, buduće zvijezde hrvatskog nogometa, ovdje su već kao doma, naš grad postao im je omiljena baza, pa valjda i svi mi imamo veze s velikim uspjehom koji su ostvarili. Naša U-21 reprezentacija, stara je to vijest, izborila je nastup na Europskom prvenstvu, što toj selekciji nije uspjelo ni u vrijeme Modrić, Eduarda, Mandžukića, Rakitića…

– Da, najvažniji dio posla smo odradili, a sad se treba dobro pripremiti kroz prijateljske utakmice. Ovoga puta protivnik nam je Francuska (četvrtak, 18:45 sati, op. a.), jak protivnik, talentirana i vrlo potentna momčad, i sigurno nas čeka zahtjevna utakmica. Ali dobro, na takvim utakmicama, protiv najjačih, najbolje i vidiš kako ćemo se snaći u onome što te čeka na natjecanju kao što je Euro – kaže nam izbornik Nenad Gračan.

Atmosfera na treningu je opuštena, puno se radi s loptom, kroz igru, sve nekako frca od mladenačke energije… Ima tu igrača Milana, Celtica, Marseillea, dio njih već je bio u i A reprezentaciji, ali ovdje djeluju kao prava klapa. Radni moment je na visini, ali uvijek kroz smijeh, laganu zezanciju.

– Kod nas vam je atmosfera uvijek prava – dobacuje u prolazu Filip Benković, prije nego se s ostatkom momčadi ukrcao u autobus koji ih je odveo do jedva kilometar udaljenog hotela u kojem su smješteni.

– Često smo ovdje, u Velikoj Gorici. Hotel nam je također ovdje, u neposrednoj blizini, tako da uživamo. Već smo uigrani, ljudi ovdje znaju koje su nam potrebe, kako u hotelu, tako i u klubu, što se tiče terena za trening… Sve je maksimalno podređeno nama kad god dođemo, možemo koristiti i pomoćne i glavni teren, a svi su u odličnom stanju, a to je jako važno. Ukratko, nama je ovdje sve idealno – govori izbornik Gračan.

Osobno inzistira da njegova reprezentacija ima bazu u Velikoj Gorici, odavno je shvatio da ovdje ima sve što mu je potrebno.

– Da, Gorica je baš moj izbor. Tu smo došli prije par godina, odigrali smo jednu utakmicu, i odmah shvatili da je to – to. Za ove dečke je najvažnije da imaju sve uvjete za rad, da je teren primjeren, a to je ovdje definitivno slučaj. Kažem, ništa nam ne nedostaje – uvjerava nas izbornik.

Iako, nećete baš po gradu previše sretati igrače, oni više vole odmarati u hotelu, družiti se s prijateljima iz reprezentacije…

– Malo nas ima u šetnjama, više odmaramo u hotelu, a znamo i baciti tenis tu, u vašem klubu. Mi treneri se malo rekreiramo, igrači baš i nisu zainteresirani, oni su koncentrirani na ono što rade – kaže Gračan.

Duboko je u svijetu nogometa, naravno da nije propustio ni sve ono što ove sezone radi gorički prvoligaš.

– Gorica je definitivno veliko iznenađenje! Gledao sam ih još u prvom kolu na Rujevici, kad nisu baš najbolje prošli, ali već tad se vidjelo da momčad ima glavu i rep, da se kvalitetno radi i da se točno zna što se želi. I zato kažem da ovi rezultati mogu biti iznenađenje u kontekstu kluba koji je tek ušao u ligu, ali Gorica je već više puta dokazala koliko vrijedi – sipa komplimente izbornik, kojem nije promaknuo ni rad njegovog mladog kolege.

– Sergej Jakirović je vrlo talentiran trener. Nije mu lako, ima tu i puno stranaca, puno novih igrača, trebalo je to sve ukomponirati da izgleda kao kompaktna cjelina, a on je to uspio. I na tome mu treba čestitati – završio je Gračan pa poveo svoje igrače na popodnevni odmor.

A onda možda prošeću i na kavu. Pa se nemojte iznenaditi ako u vašem omiljenom kafiću, za stolom do, ugledate, recimo, Alena Halilovića… Ipak su dečki ovdje kao doma.