Prijava

Vaša prijava

FOTO Klinci iz Lekenika na Pantovčaku, a sve zbog nogometaša


Hvala vam što ste postali uzor djeci i svima nama. Vratili ste nam vjeru da su čuda moguća, sad je na nama političarima da osiguramo sve da i generacije koje dolaze mogu slijediti vaš put, poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović našim nogometnim reprezentativcima.

Modrić, Perišić, Vrsaljko, Rakitić, Vida i ostatak društva, zajedno s izbornikom Zlatkom Dalićem i stožerom, bili su gosti predsjednice na Pantovčaku, a njezine riječi “gutali” su i djevojčice i dječaci iz SOS sela u Lekeniku i Ladimirevcima. Djeca su uživala promatrajući svoje idole sa strane, a kad su shvatili da se s njima mogu i fotografirati, nastala je prava euforija. Svi, naravno, odjeveni u dresove hrvatske reprezentacije…

– Mi smo pokazali veliko zajedništvo, hrabrost i Hrvatska je mjesec dana bila najljepša na svijetu, takva treba i ostati. Mi ćemo i dalje svaku utakmicu dati sve od sebe da i činit ćemo sve da svi Hrvati budu sretni i ponosni na nas – rekao je izbornik Dalić, također jedna od omiljenih meta za fotografiranje među djevojčicama i dječacima.

Naši nogometaši već godinama sudjeluju u brojnim humanitarnim akcijama, pa su tako utorak navečer rezervirali za donatorsku akciju. Svi će sudjelovati u call-centru, a građani će pozivom na humanitarni broj telefona sudjelovati u prikupljanju sredstva za pomoć Klinici za dječje bolesti Zagreb te za akciju ‘Korak u život’, koja pomaže u osiguravanju stipendija za školovanje djece iz dječjih domova.