Prijava

Vaša prijava

Gradski derbi prijateljica: I trećeligaši mogu s prvoligašima


Ako se uzme da na goričkom području egzistira 20-ak nogometnih klubova, valjda ne bi trebalo previše čuditi to što u Velikoj Gorici imamo čak tri ženska odbojkaška kluba. I svatko od njih ima svoj podmladak, djevojčice koje rade i treniraju, jednako kao što svatko od njih ima i svoj rang. Azena je u prvoj ligi, OK Velika Gorica u 1. B ligi, a HOK Gorica u drugoj… Svatko u toj priči brine svoje brige, bori se kako zna i umije, a lijepo je vidjeti i da se cure sve više međusobno povezuju.

“Na poziv naših sportskih prijatelja iz ŽOK Azene, u njihovu terminu smo odigrali revijalnu utakmicu i odmjerili snage s prvoligaškom ekipom Azenašica. Nakon tri odigrana seta, lijepih poena i sportske borbe, utakmica je završila u korist HOK Gorice rezultatom 2-1. Vjerujemo da ovo nije bila prva i jedina međusobna utakmica”, objavljeno je na Facebook stranici Goričanki, uz ‘hashtagove’ #svismomigorica i #sportskoprijateljstvo.

Sve u svemu, lijepa sportska priča.

– Trener Azene Luka Bišćan već je nekoliko puta predlagao da odigramo prijateljsku utakmicu, no nikako se nismo uspjevali ‘poloviti’. Sad konačno jesmo, odigrali smo utakmicu u njihovom terminu treninga, i bilo nam je jako drago što se to realiziralo – kaže Katarina Ćosić iz HOK Gorice.

Djevojke se međusobno jako dobro poznaju, prijateljice su, zapravo je i normalno da surađuju, da si međusobno pomažu koliko god je to moguće. Ovakve utakmice su jako dobar primjer te suradnje.

– Bilo je baš lijepo odigrati mini gradski derbi, a vjerujem da je zadovoljstvo obostrano. Nama u klubu izuzetno je drago što imamo priliku u svome gradu igrati protiv prvoligaške ekipe i tako dodatno napredovati – dodala je Katarina.

Pobjeda trećeligaša nad prvoligašem može zvučati kao iznenađenje, djevojke iz HOK Gorice zaslužuju sve čestitke, ali odavno je jasno da se u tom klubu radi sve bolje i bolje. S druge strane, treneru Azene ovo će biti dobar pokazatelj na čemu još treba raditi kako bi Azena opet krenula uzlaznom putanjom. Promijenila se uprava, zapuhali su neki novi vjetrovi u Azeni, ostaje vidjeti u kojem će smjeru sve to ići.