Prijava

Vaša prijava

Buknuo požar uz Sajmište, gasili ga puna tri sata


Sirene vatrogasnih vozila razbudile su Kurilovec u prvim satima četvrtka. Buknuo je požar u skladištu paleta i drvene i plastične ambalaže na kraju Horvatove ulice, u neposrednoj blizini Sajmišta, pa su vatrogasci s dva vozila izašli na intervenciju.

Prvo su pokušali požar ugasiti vodom iz vozila, no pred njima je bio puno teži posao nego što su očekivali. Hitno su se krenuli spajati na obližnji hidrant kako bi nastavili gasiti požar koji je poprimio zabrinjavajuće razmjere. Kako je riječ o lako zapaljivim materijalima – bile su tu drvene palete, papir, stiropor, folije… – požar se iznimno brzo širio, pa čak i zahvatio stabla u neposrednoj blizini, visoka nekoliko desetaka metara.

Puna tri sata trajala je intervencija u kojoj je sudjelovalo osam vatrogasaca, a poseban oprez bio je potreban kako bi požar bio ugašen u potpunosti, bez rizika da se vatra ponovno proširi.

– Dojavu o požaru zaprimili smo u 0:51 sati, a intervencija je završila u 3:51. Puno je tu bilo ambalaže od drveta i kartona, trebalo je biti jako oprezan, zato je intervencija i bila nešto veća, za naše djelatnike fizički zahtjevnija – rekao je Boris Turan, zapovjednik goričke Javne vatrogasne postrojbe.

Uzroke požara tek treba ustanoviti, puno toga bit će jasnije nakon što policija završi svoj dio posla, odnosno odradi očevid.