Prijava

Vaša prijava

Lovrić zabio, Lovrić asistirao, Lovrić se ozlijedio! Iznijeli ga s terena…


Zima je ovog poslijepodneva istrčala u najjačem sastavu, promrzli gledatelji na istočnoj tribini goričkog stadiona čekali su da sudac nakon tih 89 minuta konačno označi kraj, da se prebace dolje, kod Peveca, na toplo, kad je odjednom nastao muk… Kristijan Lovrić, apsolutno prve ime prijateljske utakmice protiv BiH premijerligaša Krupe, pojurio je za jednom loptom u šesnaestercu gostiju, ušao u duel i pao na travu. Sudac je odmahnuo rukom, ništa od penala, ali već u sljedećem trenutku golman Krupe povikao je prema klupi Gorice: “Doktor, brzo, doktor!”

Nesretni Lovrić ostao je ležati na travi, igrači obje momčadi okupili su se oko njega i bilo je jasno da ovo nije šala… Trajalo je to nekoliko minuta, očekivalo se da će sudac nakon takvoga događaja odsvirati kraj, no igralo se još minutu, dvije. A kad je kraj i označen, svi su krenuli prema Lovriću. Kako nije mogao stati na nogu, suigrači i fizioterapeut Goran Ilečić morali su ga doslovno na rukama odnijeti u svlačionicu.

– Doskočio sam na petu i samo me odjedanput presjeklo u nozi… – govorio je očajni Lovrić nakon dolaska u svlačionicu, ponavljajući kako ga užasno boli.

Trener Sergej Jakirović, unatoč ružnim scenama, nije izgubio optimizam.

– Nije izgledalo lijepo, ali nisam zabrinut. Prvi testovi pokazuju da ništa nije puklo i nadam se da će nam se Lovrić brzo priključiti – kazao je Jakirović.

O kakvoj se točno ozljedi radi, koliko je ozbiljna, bit će jasnije nakon detaljnih pregleda, no ovako laički, gledajući sa strane, nije djelovalo bezazleno… I sve to u pretposljednjoj minuti utakmice koju je Lovrić odigrao u velikom stilu. Nakon što je Krupa povela u 24. minuti, upravo je on izjednačio lijepim golom iz slobodnog udarca. Bilo je to u 42. minuti, da bi po isteku prvoga dijela na terenu kod Gorice ostali samo Špičić i – Lovrić.

Najbolji i najnesretniji igrač utakmice u 75. minuti je asistirao Marku Dabri za pobjednički gol, za konačnih 2-1, i definitivno se nametnuo kao ozbiljna opcija za poziciju koja je upražnjena neigranjem Belog, Nigerijca Atiemwena, u sljedećem kolu protiv Istre 1961. Šteta, velika šteta, ali treba se nadati da dijagnoza neće biti tako strašna…

Da nije bilo tog detalja, te ozljede, bilo bi ovo za trenera Jakirovića jedno lijepo poslijepodne.

– Bilo je dobro, rastrčali smo se malo nakon što smo dobro trenirali u četvrtak i petak… Špičić i Lovrić morali su igrati svih 90 minuta jer je Šroler bolestan, a Krizmanić s juniorima, pa nas nije bilo za dvije postave. U prvom poluvremenu imali smo i malo problema, ali dobro, nije ovo loš protivnik, a nije ni fokus i koncentracija na najvišem nivou u ovakvoj utakmici – kazao je Jakir pa dodao:

– Idemo se sad odmoriti dva dana, pa od utorka kreće ‘operacija Istra’!

Priključit će se momčadi i Atiemwen, koji je morao otputovati u Tursku, te Farouk Miya, koji je u subotu odigrao cijelu utakmicu u pobjedi svoje Ugande (1-0) protiv Zelenoortske Republike, što znači da je ponovno zdrav i spreman. Kad već nisu Maslowski, Ljubisavljević, a po novome ni Jovičić, sad čini se i Lovrić…

Istra je na rasporedu u subotu, 24. studenog, s početkom u 17.30 sati. Pod reflektorima, naravno.


Daroviti na Interliberu