Prijava

Vaša prijava

Pobjeda u ‘ratu’: Sesar isključen, Gorica svejedno srušila Split


Točno šest minuta košarke bilo je iza Goričana i Splićana kad je Josip Sesar, trener domaćina, prvi put “eksplodirao” na jednu sudačku odluku. I nikako se nije mogao potpuno smiriti, tako da je već 38 sekundi kasnije dobio i drugu tehničku. Sudac prezimena Kardum podigao je obje šake u zrak, a to je značilo da Sesar više neće sudjelovati u ovoj utakmici… Odmah je napustio dvoranu, a momčad je u preostale 33 minute preuzeo njegov pomoćnik Jakov Stipanović.

A nakon toga Gorica je počela doslovno “gristi”. Igrači kao da su pronašli dodatni motiv u tom trenerovu isključenju, nastavili su raditi jako dobar posao na parketu i koristiti svaku šansu koja se ukazivala. U trećoj četvrtini razlika je otišla i u dvoznamenkaste sfere, nekoliko puta Splićani su zaprijetili da će se vratiti u utakmicu, ali od toga nije bilo ništa. Splićani su kraj dočekali u blagom raspadu sistema, a Goričani s pjesmom…

– Bježite ljudi, bježite iz grada… – orilo se gradskom dvoranom, praćeno pljeskom nešto više od 350 gledatelja.

A “trener na jedan dan”, Jakov Stipanović, odrađivao je posao koji inače nije u opisu njegova posla, komentirao je utakmicu iz pozicije glavnog trenera.

– Kako sam se snašao? Ha, morao sam se snaći, što ću – sa smiješkom je rekao Stipanović pa dodao:

– Prilagodili smo se situaciji, kad je već došlo do tog isključenja, ali ovo je zasluga momčadi, kao i Josipova, jer samo smo na teren preslikali ono što radimo svakodnevno na treninzima. Ja sam nakon svega stvarno presretan i zahvalan dečkima na uloženom trudu.

Trenera Sesara nakon utakmice nije bilo u dvorani, maknuo se od svega, ali zato je bilo drugih junaka. Ivana Majcunića, recimo, momka koji je “ukrao show” ovog subotnjeg poslijepodneva. Skupljao je poene malo po malo, pa eksplodirao kad je bilo najpotrebnije. Split spusti razliku na minus tri, on uvali tricu pa još doda koš-faul. Split se opet približi na četiri, uzme loptu, poveže pet poena i riješi stvar. I tako kad god je zatrebalo… Na kraju 21 koš uz sedam pogođenih lopti iz devet pokušaja. Za dva je gađao 5-5, za tricu 2-4, pa još dodao i tri asista, dvije ukradene lopte, dva skoka… Izvrsna partija!

– Tako je ispalo, lopta je nekako u tim ključnim trenucima završavala u mojim rukama, ali nije ni važno tko je koliko zabio, važno je da smo ovo dobili. I da smo dokazali da smo doma zaista neugodan protivnik svima. Treba priznati i da je Split u jako napornom ritmu, ovo im je bila treća utakmica u šest dana, ali vjerujem da to nimalo ne umanju vrijednost naše pobjede – kazao je Majcunić.

Morao je posebno povući nakon što se ozljedio do toga trenutka sjajni Marko Petrović, koji je ubacio osam koševa uz osam asistencija, a ruku su pružili i Marko Baković sa 16 koševa, Imran Polutak i Karlo Mikšić sa po deset… Svatko je dao svoje. Iz ovog košarkaškog “rata” Goričani su, eto, izašli isključeni, ozlijeđeni, izudarani, ali i kao pobjednici. A to je na kraju, naravno, i najvažnije.

U nepunih mjesec dana pala su u Velikoj Gorici dva bivša europska prvaka, prvo Cibona, a sad i Split. Nije loše… Sad bi još samo trebalo “maznuti” nekoga i u gostima.