Prijava

Vaša prijava

Rukometaši konačno do prve pobjede: ‘Uh, sad se lakše diše…’


Sedam kola, samo jedan bod i začelje tablice. Tako je izgledala stvarnost rukometaša Gorice u subotu navečer, uoči domaćeg ogleda s Rudanom iz Labina, momčadi koja je s četiri pobjede u tih sedam kola slovila za favorita u ovom ogledu. Međutim, Goričani su odlučili da je dosta prosipanja bodova. Pobijedili su 31-28 i, nadamo se, ulovili zalet za puno ljepše stvari u nastavku sezone.

– Ne bih rekao da me lovila panika, ali naravno da nije ugodno kad ne ide. I igrači i ja izgubili smo samopouzdanje, osjetilo se to među nama, zato je posebno važno što smo ovo uspjeli dobiti. Prosuli smo četiri, pet bodova svojim pogreškama u tih prvih sedam utakmica, gubili utakmice u kojima smo vodili cijelo vrijeme, u kojima smo imali i šest, sedam razlike… Nadam se da će sad sve biti lakše – javio se jutro poslije trener Gorice Hrvoje Pekera.

Uživao je gledajući mlađeg sina kako radi prve nogometne korake na terenima Hrvatskog dragovoljca i analizirao što se događalo u susretu s Rudanom.

– Ma nismo mi odigrali neku sjajnu partiju, čak bih rekao da smo u porazu od Dubrave u prošlom kolu bili puno bolji, ali uspjeli smo nekako izvući. U prvom poluvremenu promašili smo dosta toga, ali bili smo pravi u obrani. U drugom smo počeli zabijati i anulirali to što smo malo popustili u defenzivi. Kažem, velika je ovo stvar za nas – zadovoljno je konstatirao Pekera.

Davor Ćavar zabio je osam golova, Igor Totić obranio 11 lopti, Luka Marjanović dodao je pet komada, Bruno Negran tri, Hrvoje Ceković podijelio je pet asista ulazeći s krila… No prvo ime Gorice bio je Ivan Laljek. Dečko koji je prošlih sezona nosio Goricu ovog se ljeta nije uspio s upravom kluba dogovoriti oko svih detalja i priključio se momčadi tek nedavno. Bila mu je ovo četvrta utakmica ove sezone, ali prva u “laljekovskom” izdanju. Pucao je 17 puta, zabio 12 golova, podijelio i pet asistencija.

– Druga je to priča kad je on s nama. Vuče protivniku u leđa, daje nam ritam i brzinu u igri, a to je jedini način na koji mi možemo dobro funkcionirati. Nemamo profil igrača koji mogu biti jednako uspješni kad se igra sporije, zato je jako važno da je on opet pravi. Evo, sad mogu i službeno reći da se vratio u svoju formu – kazao je Pekera.

Nije se Gorica, doduše, pomaknula s dna ljestvice, ali to neka ostane sljedeći cilj. Idućeg vikenda Gorice ide u goste Zametu, koji je samo dva boda ispred naših rukometaša, prilika je to da se nastravi pozitivan trend. Neka tako i bude…