Prijava

Vaša prijava

Umjesto u prvih 11 – na štake! ‘Pomirio sam se da mi je jesen gotova…’


Iako je trener Sergej Jakirović odbijao paničariti, vjerujući da ozljeda Kristijana Lovrića, njegova krilnog napadača, nije toliko ozbiljna, odmah je bilo jasno da taj optimizam baš i nema neko osobito pokriće. Lovrić je patio u bolovima čim se srušio na travnjak, ali i 15-ak minuta nakon toga u svlačionici. Odigrao je sjajnu utakmicu protiv FK Krupe (pobjeda Gorice 2-1), zabio je gol i asistirao, ali nakon svega morao je na snimanje.

– Odmah su mi stavili longetu, dobio sam i štake, a uputa je da sljedećih desetak dana apsolutno ništa ne smijem raditi. Kad to prođe, ponovno će mi napraviti ultrazvuk i tek tad ćemo vidjeti što i kako dalje – rekao je Lovrić, koji je svjestan da ni u najboljem mogućem scenariju na jedno vrijeme mora zaboraviti na nogomet.

– Već sam otpisao ovu jesen, nije realno očekivati da ću igrati u sljedećih mjesec dana, tako da mi je sad važno pedantno i potpuno riješiti ovaj problem. Odmah krećem s terapijama.

Problem je u kosti pete, na koju je nezgodno doskočio. Epicentar je na hvatištu s tetivama, stvar je prilično bolna, ali kako je izgledalo u prvi trenutak, dobro je što vijesti nisu i lošije…

– Da je puklo, čekalo bi me devet mjeseci pauze, tako da stvarno mogu reći da sam još i dobro prošao. Šteta što se dogodilo baš sad, vjerujem da bih igrao protiv Istre u sljedećem kolu, ali dobro, s tim se mora živjeti… Događaju se i veće i teže ozljede, sve je to normalno u životu nogometaša. Iako, da je lako, nije… – kazao je Lovrić.

I to je vjerojatno najbolji mogući stav. Budući da Atiemwen mora propustiti sljedeće kolo zbog kartona, Lovrić bi bio jedan od prvih ‘pickova’ za njegovu poziciju, ali bit će još utakmica. Sad je najvažnije zaliječiti ozljedu i vratiti se na teren kad dođe trenutak za to. Šteta, baš se zaredalo, prvo Jovičić, sad i Lovrić… Problema je sve više, treba samo izgurati ovu sjajnu polusezonu do kraja, pa se ekipirati za proljeće. I tad će biti, vjerujte, sasvim dovoljno izazova.


Mlađi kadeti poraženi od Jaske