Prijava

Vaša prijava

Gorički karatisti osigurali nastup na Europskom prvenstvu


Na Prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u Rijeci gorički karatisti osvojili su šest medalja. Prvog dana prvenstva Dominik Kučan okitio se zlatom u kategoriji kadeta do 63 kilograma, a Kristijan Obrazović osvaja broncu u kategoriji mlađih seniora do 60 kilograma.

Drugog dana uslijedila je prava žetva medalja. Petar Orešković i Igor Vrban potvrđuju od prošlogodišnje naslove prvaka Hrvatske u svojim kategorijama. Petar u juniorima do 61 kilogram, a Igor u teškoj kategoriji preko 76 kilograma. U kategoriji do 50 kilograma Mia Mijović osvaja srebro, a Ines Grdenić broncu. Ines je svoj nastup u Danskoj osigurala broncom osvojenom na prošlom Europskom prvenstvu održanom u Sočiju.

– Prezadovoljan smo ostvarenim rezultatima. Imali smo velika očekivanja, ali na državnom prvenstvu nikad se ne zna. Ponovili smo prošlogodišnje rezultate, kad smo osvojili četiri zlatne medalje, što je ujedno bio i najbolji rezultat kluba. Ovo je sličan uspjeh, imamo četiri predstavnika koja će nastupiti na Europskom prvenstvu, a osvojili smo i tri zlata. Svatko od njih ima priliku u Danskoj uzeti medalju i nitko od njih tamo ne ide slučajno – rekao nam je Goran Živković iz Karate kluba Velika Gorica.